Hledám Tektronix 10dB attenuátor 307-1037-01

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ruprecht

Hledám Tektronix 10dB attenuátor 307-1037-01

#1 Příspěvek od Ruprecht »

Mám v Teku špatný 10dB attenuátor (jeden odpor přerušený), číslo dílu 307-1037-01. Asi 15mm keramická destička s napařenými odpory, cca 15mm. Zkouším, jestli náááhodou někdo nemá v šuplíku... Děkuji
Přílohy
DSC_0524_att.jpg
(30.91 KiB) Staženo 146 x
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
fredis

#2 Příspěvek od fredis »

Z jakého typu to je? Zatím jsem se v Tecích setkal jen s atenuátory které byly s nožičkami. Něco na způsob pouzder IO. Na Ebay se dá poptat, ale počítej s tím že to nebude nic moc levnýho :wink: .
Ruprecht

#3 Příspěvek od Ruprecht »

Je to v FG5010. Destička je pérem přitlačená k DPS, tři vystouplé pozlacené "čudlíky" jsou přitlačeny na pozlacené plošky na DPS.
Poptat na ebay? Jakpak? Spamovat prodejce podobných ND?
fredis

#4 Příspěvek od fredis »

Prodejců je tam mraky, ale nikdo tam nemá cenu :cry: . Takže jestli ho potřebuješ a chceš, nezbude nic jiného než psát a poptávat. Jak se cena určuje by mně hrozně zajímalo :wink: . Kdysi jsem u jedné takové poptával tunelku a byla téměř zadarmo. Pouhých 260 USD. Nakonec jsem to vyřešil jinde, jinak a za hubičku.
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Nevím, do jaké f má att pracovat, co je to za Teka, jakou má dnes reálnou hodnotu atd.. Ale vzhledem k uspořádání se nabízí možnost naletovat na desku na hulváta 3 smd odpory, bohužel je to vzhledem k pocínování zlata nevratné, parametrově to ale nejspíš bude úplně v pohodě.
Edit: 20MHz, tak to bych se těch odporů opravdu nebál, čekal jsem nějaké ty GHz :-)
fredis

#6 Příspěvek od fredis »

Menší problém :wink: bude asi v tom, že ty původní napařené R mají tloušťku ( nebo výšku) pár desetin a klasický SMD R bude podstatně vyšší. Aby se potom ty kontakty dotýkaly.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Neměl jsem na mysli pájet na těleso atenuátoru, tam by se odpory bezpečně nevešly, ale na protější stranu, kam se dotýkají zlacené výstupky a poškozený atenuátor vůbec nepoužít. Alternativně by se asi dala vyrobit destička z DPS, zapájet nějaké zlacené piny z nějakého konektoru a na druhou stranu osadit opět smd odpory, prostě vyrobit atenuátor místo na keramice z DPS, to by bylo reverzibilní řešení, pro 20 MHz asi stále bez problémů.
Ruprecht

#8 Příspěvek od Ruprecht »

Já zkouším, jestli tu není nějaký servisák Teku, kterému by to zbylo v šuplíku :)
S náhradou bude asi trošku problém v přesnosti. Jsou tam použity tři individuálně připínané attenuátory pro skokové přepínání výstupního napětí, plynulá regulace je v rámci jednotlivých rozsahů a ty na sebe plynule navazují (při plynulé změně výstupního napětí cvakají relátka jak se postupně připojují a odpojují attenuátory). Nemám problém s připájením odporů (a možná jednoho trimru) přímo na DPS, na ty pozlacené plošky to dobře chytne :) ale ještě dám šanci sehnání originálu :)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Habesan »

Co tak si ten zničenej domalovat tužkou???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Ruprecht

#10 Příspěvek od Ruprecht »

Já to zase celé složil, přístroj má 8 celkem nahuštěných desek. Přemýšlel jsem o kapce nějakého vodivého laku (stříbro?), která by snad zatekla a přerušený odpor spojila, ale na odporech je nějaká zelená laková uzavírací vrstva, takže ani ta tužka nepůjde :( Není vidět žádné mechanické poškození ani nevypadá spálený
lesana87

#11 Příspěvek od lesana87 »

Ten vedle 37 vypadá spálený. Na těch ostatních je jen vidět "skoba" od laserového justování.
barnodaj

#12 Příspěvek od barnodaj »

Zkus poslat poptávku sem:
http://www.tekservis.cz/
Opravovali mi generátor a cena nebyla až tak hrozná, je to asi tři roky, dřív byli značkový servis pro Tektronix

Tihle jsou dražší:
http://micronix.cz/servis-a-kalibrace

Za pokus se domluvit nic nedáš
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“