Koupím Win XP Pro CZ 32 bit

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
feliz_navidad

Koupím Win XP Pro CZ 32 bit

#1 Příspěvek od feliz_navidad »

Koupím Windows XP Professional CZ 32bit alespoň 1ks, nejlépe 2ks. Stačí jen certifikáty v případě OEM verze, nebo certifikát + instalační CD v případě krabicové verze. Případně nefunkční PC s OEM certifikáty. Potřebuji je jako náhradu svých zničených - PC mám umístěné ve stole s tou 🤐 příhrádkou na počítač, jenže je úzká a já tam narval 2 pjůtry. Jak jsem je občas vysunoval, abych vzadu něco odpojil/připojil, tak jsem oba certifikáty zničil. PC mám pracovní, s legálním SW. Pokud se někomu výše uvedené doma válí, nebo má dobré vazby na SD, budu nesmírně rád. Zkoušel jsem místní SD, ale nebyla s nimi žádná řeč. Dík.
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Sice mi ten dotaz hlava nebere, ale zajímalo by mě, jaké číslo nakonec použiješ? To staré nebo to z toho odlepeného štítku?

A ještě bys měl podle faktury specifikovat, jestli to mají být Home nebo Pro.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ak mas fakturu, tak stitok nepotrebujes. Tvoje sucasne licencne kluce sa daju vytiahnut z existujucej instalacie tymto: http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
serviceman

#4 Příspěvek od serviceman »

Podle právního řádu ČR je jediným dokladem vlastnictví doklad o koupi (faktura). Nálepky jsou bezpředmětné.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ještě mě napovězte - kdysi byla na stránkách mrkvosoftu nějaká stránka, která po zadání ProductKey vypsala, jaké má vlastně konkrétní určení/oprávnění. Existuje to pro XP ještě?

Ty nálepky na noťasech chce přelepit transparentní fólií, jinak z nich brzy nic nezbude. Faktury bych asi hledal těžko, ale na všech PC mám licenční nálepky a prošly prověřením od mrkvosoftu, že jsou legální. Pokud by mě chtěl přesto někdo buzerovat, může to zkusit.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
petrfilipi

#6 Příspěvek od petrfilipi »

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, dívám se, že před novýma windows 10 neutečete... :evil:

http://www.cnews.cz/clanky/windows-10-n ... ktualizaci

Začínají být silně agresivní, ať už je to WIN, nebo Google. Pak se diví, že jim někdo letadlem zboří nějakej domek...
]
feliz_navidad

#8 Příspěvek od feliz_navidad »

petrfilipi píše:Tady: http://www.vyhodny-software.cz/windows-xp/
jsi se koukal?

PF

Koukal, ale nakonec jsem koupil dvě licence na Aukru.
pocitujlasku

#9 Příspěvek od pocitujlasku »

pokial ten system funguje, tak si vies zobrazit product key, ktory pouzijes v pripade preinstalacie systemu. ziadnu nalepku nepotrebujes.
Ak by ti aj niekto dal OEM, tak ti to bude zbytocne, pretoze OEM licencia je viazana na zakladnu dosku, a ak sa zmeni, tak podla EULA zanika licencia a bud ti to nedovoli aktivovat, alebo dovoli, bude sa tvarit ako legalny system, ale podla EULA to bude nelegalne.
No vidis, a tak si sa bal
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já jsem četl nápovědu MS, a při vší úctě k tomuto gigantu musím říct, že jsou to oslové....

Třeba u WIN XP si musím napsat vlastní dávkový příkaz, nebo přepsat parametr v registrech. Tím se wokna deaktivují a následně a milostivě mě povolí vložení nové licence. Možná...

Kolik lidí tohle zvládne ?
]
pocitujlasku

#11 Příspěvek od pocitujlasku »

Kolko BFU potrebuje menit licencne cislo? Ak by to urobili jednoducho, vies kolko ludi by si deaktivovalo windows? a v pripade zmeny lic. cisla by to aj tak vacsina odniesla do servisu.
No vidis, a tak si sa bal
feliz_navidad

#12 Příspěvek od feliz_navidad »

pocitujlasku píše:Ak by ti aj niekto dal OEM, tak ti to bude zbytocne, pretoze OEM licencia je viazana na zakladnu dosku, a ak sa zmeni, tak podla EULA zanika licencia a bud ti to nedovoli aktivovat, alebo dovoli, bude sa tvarit ako legalny system, ale podla EULA to bude nelegalne.
Nad EULA je ale ještě autorský zákon dané země, resp. EU a ten říká něco jiného: http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-07/cp120094cs.pdf
Názory na to mohou být různé, ale je tu podle mě jeden podstatný fakt - nikde jsem nenašel informaci o tom, že by Microsoft žaloval (a vyhrál) některou z osob či firem, která použitý SW prodává. A že jich je nejen v ČR docela dost.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“