Dopravní značení
Moderátor: Moderátoři
Dopravní značení
Viděl jsem dnes u Kauflandu na parkovišti značku pro rodiny s děckem a kočárkem. Podotýkám to, že byla nakreslená na zemi a měli tam o na sloupku stejnou značku. Bylo to tam dokonce pro 4 (slovy čtyři) místa, což mi připadá, že pokud má smysl, tak 4 rodiny zaparkují a dalších 10 rodin ať asi vys..u oko, že ? Parkoviště u Kauflandu je na soukromém pozemku patřícím Kaufalndu.
Je taková značka vůbec ve vyhlášce? A kde?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
No, to je taky taková rarita. Tam to nemá naprosto žádnou platnost, protože každá značka na zemi musí mít i viditelnou stejnou značku na stožáru. To si na zem můžu namalovat kdekoliv cokoliv pokud to není protistátní či sprosté atd. Vymahatelnost toho je naprosto nula a každý policajt řekne, že je to prostě neplatné.doktor365 píše:http://rychnovsky.denik.cz/zpravy_region/parking_rd_20080208.html
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Na stání s tou podivnou diskutovanou značkou si nestoupám. Taky jsem měl malé děti a při vytahování prcka na sedačce je to místo skutečně potřeba.
Je stejně informativní, jako tabulka označující třeba sprchu na benzínce - nemusím si jí všímat.
Horší je ale, když z 22 míst na parkovišti krajní dvě vyhrazená pro ZTP jsou prázdná, ale uprostřed mezi nimi stojí dvě auta s cedulkou ZTP, protože to majitelky mají odtud blíž ke vchodu. A po sídlišti krouží další tři čtyři auta a jejich řidiči hledají aspoň takhle malinké usmolené místečko k parkování, ale na Reservé si zaparkovat nedovolí...
Ale místa pro ZTP se kvůli nim přeznačovat nebudou, je to přece jejich vůle, kde se jim chce zaparkovat.
Noční hlídka neřeší, kdo zaparkoval dřív: to, že auto s cedulkou ZTP stojí na "civilním" místě, není nic proti ničemu. Podle policajtů to je tím, že rezervované místo bylo obsazené a postiženým nezbylo, než zaparkovat jinde. Že tam ta auta postižených tak stojí někdy i tři dny v kuse, je nezajímalo. To až po třetím požadavku na přesun rezervovaných stání si to párkrát vyfotili, aby měli doklad, kdo tam stál dřív, a už se lístky za stěrači nějak neobjevují.
Jenže to v pořádku taky není, rozhodně ne podle platných předpisů.
Jenže odkaz vede na diskusi o případu, kdy bylo místo vyhrazené pro konkrétní vozidlo s konkrétní registrací uvedenou na dodatkové tabulce. Za ta místa si museli postižení platit, než vyšla zákonná povinnost na každém parkovišti zřídit místa pro postižené vždy.
I takové místo tu máme, jen před asi sedmi lety zřídilo město vyhrazená dvě parkovací místa přímo před domem té postižené, která si za tu značku u nás platila. Když zjistila, že už za to nikomu platit nemusí, přestěhovala se s autem tam a přestala platit za tu značku u nás. Na základě jejího neplacení zmizela dodatková tabulka s RZ, ale značka P se žlutým trojúhelníkem (dnes už podle zákona neplatná) tu zůstala dodnes. Během dalšího roku ta babi zemřela a její auto zůstalo ještě řadu měsíců stát na vyhrazeném parkovišti u nich před domem. Kdo se ho ujal pak, netuším.
Ještě jsem po městě viděl další dvě stejně neplacené a stejně neplatné značky. Parkuje pod nimi kdekdo, policajti si toho nevšímají, protože je hned ten první, po kom se chtěli vozit, požádal, ať mu v přehledu platných dopravních značek ukážou právě tuto. Nenašli ji, uznali, že už tam bez symbolu vozíku neměly být, ale město je ponechává na místě, sloupek slouží psům...
Mě se líbilo právě vyjádření Hilla: "Je stejně informativní, jako tabulka označující třeba sprchu na benzínce - nemusím si jí všímat. "
Ano, je to tak. Takové to zdůvodňování vytahováním sedačky s děckem jsou hlouposti! Jak to má dělat dalších 30 řidičů s děckama, když jsou tam jen ta 4 místa??? Dneska jsem tam viděl jednoho ubožáka v Audi, co měl vevnitř 2 děcka (asi pětiletá) a měl dojem, že je to jen pro něho. Asi by to ty značky chtělo zrušit nebo dát jinak na vysvětlenou, proč jsou vedle sebe 2 parkovací místa, co zabírají normální 3 parkovací místa. Nebo vozit se sebou provokativní značku k zavěšení na sloup o povoleném dopoledním (odpoledním) nákupu s autem.