Spínaný zdroj z herní konzole
Moderátor: Moderátoři
Spínaný zdroj z herní konzole
Mám tu menší problém. Po dlouhé době jsem si chtěl zapnout konzoli Playstation 3 a bohužel už nezapnul. Něco málo z elektroniky ovládám takže jsem konzoli rozebral a dopracoval se ke zdroji. Napětí na vstupu je, pojistka je OK, napětí na "velkých" kondenzátorech je ale dál nevím co bych měl měřit popř. na co se zaměřit. Pohledově nic vypáleného není vidět.
Na výstupu by měl být konektor, kde by mělo být myslím 5V, zem, nějaký standby napětí a ještě ACIN_DET. Takto napsáno na DPS. Pak další dva velké konektory pro 12V. Ani na jednom z těchto konektorů napětí není. Po odpojení napájení zůstanou velké kondenzátory nabité a jejich napětí pomalu klesá. Zdroj má označení EADP - 220BP.
Pokud byste měl někdo nějakou radu na co mrknout nebo jste chtěl zdroj zkusit opravit za nějaký peníz, budu rád, když mi tu nebo do SZ napíšete.
- Přílohy
-
image2.JPG- (181.59 KiB) Staženo 201 x
-
image1.JPG- (162.97 KiB) Staženo 206 x
- monterjirka
- Peterseal
Ked ten zdroj zapojis, do siete, pocujes z neho nejake zvuky? Ak to cvrlika, ťuka v ňom tak moze byt skrat na vystupe ako pisal kolega, potom preverit tie diody pripadne ine polovodice na sekundarnej strane trafa.
Ak je to uplne ticho tak primarna strana, spinacie prvky, riadenie, tiez mozu tam byt aj studene spoje a tak dalej.
Toto je hruby nacrt diagnostiky co si teraz dostal, tak porob to a dalej sa uvidi.