Samotná sluneční soustava je železa i zlata plná, kolem ostatních hvězd to nebude jinak.
Hurá do vesmíru (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
Samotná sluneční soustava je železa i zlata plná, kolem ostatních hvězd to nebude jinak.
či ňakej Měsíc existuje...
https://www.youtube.com/watch?v=f3A6F47rpnw
jo ! kdo si ráno cestou za tmy do rachoty nevšiml východním směrem krásné konjunkce velmi jasné Venuše a jiného nebeského tělesa vzdáleného tak na palec dolů ? vzácný, neobvyklý úkaz, že by Jupiter nebo co ?
( Venuše byla o chlup na jih, přibližování bylo vidět ráno ) Sežeň si vojenský dalekohled, teď byl taky Měsíc největší ( nejblíž Zemi )
Málo lidí to ví, ale Jupitera můžeš poslouchat i doma na středních vlnách, když naladíš tuner kolem 1000kHz, amplitudová modulace. Jupiter " pípá " se svým měsícem Yo. Dobrý je doma dělaný selektivní tuner s vysokou citlivostí, ne čínské radio z tržnice.
Ber to tak, že Země za rok ztloustne o 140 tun. Šutry, který padají, shoří v horní vrstvě atmosféry na popel, kterej do týdne klesne na zem.
Na Měsíci nic takovýho není a šutry gravitací celý až na zem.
konosuke píše:za totáče 70.let běžel na polské TV co jsme chytali z Katowic US sci-fi seriál Cosmos 1999 no tam vybouchla na Měsíci jaderná elektrárna co zasobovala základnu energii, vzniklý reaktivní impuls smetl Měsíc z oběžné dráhy a bylo vymalováno, rok 1999 jsme ve zdraví přežili a stálá základna tam dodnes stejně není...ten šum Jupitera vyzkouším naladit na tuneru analogu Sony jenomže na anténu rámovku co byla v příslušenství aparátu to asi nebude ono
I nedávno byla v TV slátanina, že Měsíc trefil nějakej supertěžkej meteorit a rozjebal mu dráhu na elipsu s neustálým přibližováním k zemi. Nekoukal jsem na to ale na konci se objímali a tak to soudruzi z Jůsej určitě nějak vyřešili.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke píše:.díky za Jupitera, vesmírný vysavač co na sebe stahuje nebezpečné projektily, komety a zbloudilé asteroidy
Nojo, ale taky nemůže být všade. Kolik let se loudá kolem Slunce? 12? Stačí, aby něco přilítlo dost kolmo na jeho dráhu a nebo z jiný strany než zrovna je a je vymalováno.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!