Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit, kde koupit v Brně dvousložkový Lukopren N1522 v kilovém balení, případně i menším? Mám cestu do Brna a tak bych to zkusil. Chtěl bych ušetřit za poštovné. Díky.
Dobrý den přeji, opět bych poprosil o radu, čím se dá separovat dvoudílná forma z lukoprenu? Nemám na mysli profesionální separátor. Olej nefunguje, to mám ověřeno.
Špatně jsem se vyjádřil, nejde mi o separaci odlitku, ale vyrábím dvoudílnou formu a každý díl budu lít zvlášť. Po zatuhnutí prvního dílu chci na něj odlít díl druhý a musím zajistit jejich oddělitelnost. Čím tedy potřít odlitou půlku, aby se druhá nepřilepila.
Asi nemám schopnost vyjadřování, ta forma, co ji vyrábím je z lukoprenu. Bude dvoudílná. Model je z plastu, nejdřív zaliji model do poloviny, počkám až lukopren ztuhne a naliji na to druhou část lukoprenu. Až to bude ztuhlý, tak potřebuji, aby obě půlky formy šly od sebe oddělit. Musím tedy zu ztuhlou půlku něčím napatlat, aby se lukopren na sebe nenalepil. Teď už se to snad dá pochopit.