feliz_navidad píše:p32 píše:I počítač ti mohou uznat do nákladů až v roce jeho aktivace v případě OS Wokna, když nemáš OS "nějakým oficiálním způsobem nabytý" a to "nabytí" uděláš až v příštím účetním roce.
Tohle jsem nepochopil, můžeš to prosím vysvětlit i pro mimořádně nenadané jedince? "Nějaký oficiální způsob nabytí" OS je třeba stažení Linuxu. To, že jsi v dalším roce "nabyl" Win bylo jen proto, že tvoji dodavatelé/odběratelé nejsou tučňák kompatibilní...
To jsem zase nepochopil já. Linux je součástí Woken? Nebo jsme už tak daleko, že každý má v kanceláři Linux na PC a jen čeká, že mu tam nastrkají veškeré programy jako zdarma? Abych to zkrátil, nepleť si počítač, kde máš daný Linux a koukáš na internet s počítačem, kde musíš mít instalované zakoupené pracovní programy, které jedou jen a jen pod Woknama. Kdyby byly i pod Linuxem, tak ty Wokna už nikdo nebude používat a já bych byl mezi prvními.
"Nějaký oficiální doklad" je popsán v zákoně o účetnictví, zkus si to přečíst. Ano, stačí i jen darovací smlouva od někoho konkrétního, den darování, cena např. 1 Kč, informace o darujícím a darovaném, ale stále je tam to, že doklad o nabytí musí být i kdyby sis ho měl prostě napsat sám a má být založen do účetnictví s datumem atd. atd..