ploter
Moderátor: Moderátoři
Jandu mne o pár minutek předběhl, sorry za duplicitu...
A kutilmile - nelituju tě
Obrázky sú zo stránky www.digitron.cz
V bývalom Československu sa vyrábalo pomerne veľa typov. Niektoré aj ako stavebnice. Boli to veľmi jednoduché zariadenia ale podávali veľmi dobré výkony narozdiel od iihličkových tlačiarní to dokázalo nakresliť čokoľvek. Kreslilo to obyčajnou ceruzou , perom , fixkou alebo akýmkoľvek iným písatkom.
Puma17 píše:mate niekto este ploter?
Bohužiaľ už nie , ale kedysi som mal som XYčko.
Čo máš o nejaký záujem ???
Pridvam ešte jeden obrázok z www.digitron.cz.
To je tá stavebnica ploteru zo stavebnice MERKUR

Hill píše:Ten jsem před měsícem rozebral, ale sloužil mi dlouhé roky. Jenže jsem potřeboval motorek do gramofonu a na síťové napětí zrovna nebyl po ruce ani jeden...
Jáj to si nemal robiť !!! Ja som mal kedysi XYčko a keď som v definitívne prešiel na PC-XT ku ktorému som mal farebnu ihličkovú Epsonku myslím LX300 tak som ho tiež rozobral. Dodnes to ľutujem !!!
EKKAR píše:Souřadnicový lineární zapisovač - prostě kreslicí stroj, vykreslující to, co by normálně tiskla tiskárna, pomocí písátka (i více s více barvami) na papír. Většinou papír leží na podložce a pohybuje se kreslicí hlava, málokdy je to obráceně. Nejčastěji se to používá u velkých formátů pro vykreslování výkresů, map a podobně. Dokonce historický DIGIGRAF, sestavený ze součástek stavebnice MERKUR a řízený 8bitovým Spectrem byl vlastně plotr neboli správně PLOTTER...
Jandu mne o pár minutek předběhl, sorry za duplicitu...
Len som si nevedel spomenúť na ten súradnicový lineárny zapisovač a preto som to teda popísal. Ale u nových plotterov sa pohybuje aj papier.
-
pepik9