Univerzální čítač TR-5283 DFM128 - vyřešená závada
Moderátor: Moderátoři
Univerzální čítač TR-5283 DFM128 - vyřešená závada
Při kontrole napájení jsem zjistil chybějící napětí +5V TTL pro logiku a následně jsem zjistil upečený diodový blok výrobce FAGOR (!!!) typ B40 C3700/2200. Měl průchozí jen jedinou diodu ze 4. Přitom byl jen přitisknutý k DPS bez chlazení a přilepený nějakým "tropikalizačním" lakem, který jsem ze spojů musel rvát málem smirkem už jen kvůli měření - ani jehlové hroty ho nechtěly prorazit. Po náhradě původního můstku standartním 4ampérovým blokem KBU cosi z nejbližšího šuplíku (díry v DPS naštěstí seděly, stačilo jen přihnout vývody), doplnění chladicího profilu (místo na něj ve zdroji naštěstí je) a přeměření výstupu čítač ožil - rozsvítil se displej, LEDka hradlování bliká, přepínání funguje... Přesnost zobrazení ještě bude potřeba ověřit = musím si po Novém roce domluvit v práci návštěvu měřicího pracoviště - ale jinak je to užitečný doplněk bastlicího kutlochu...
A kutilmile - nelituju tě
Nebyl, manuál i schéma jsem stahoval z elektrotanya.com ... Ale popřekládal jsem si ho a možná bych ho ještě někde našel v tom překladu .Killroy píše:Byl k tomu tištěný manuál s rozpiskou součástek a schématy?
.
fredis píše:Tady: http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypo ... R-5283.pdf
Jééé, díky za odkaz. Destičku předděličky 520MHz i s integrovaným vstupním BNC mám z toho čítače doma asi 25 let a netušil jsem zapojení tý hromady pinů na desce. Koukám, co to má různejch napájení, +15, -15, +5, -5,2 V. Ještě tak vědět, kolik to žere, jestli na to budou stačit L kový lineáry.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:V Přelouči? Hmm, možná to je ten čítač, ze kterýho jsem ji tenkrát v 91 roce čórnul, když skončila výpočetka.
...
Přitom
Až taková shoda náhod...? Že by tam skoro 20 roků ležel bez předděličky (jak píšeš, od roku ´91, kdys ho tam opustil ty až do roku 2010, kdy se dostal ke mně) a čekal než ho někdo prodá do frcu a odtama ke mně - pokud teda zrovna přeloučská výpočetka patřila MNO?EKKAR dne 2010-12-20, 13:54:07 píše:Dostal se mi ... do ruky tenhle Maďar, dokonce ještě s nálepkami z Ministerstva národní obrany (inv. číslo 8736) - pravděpodobně nějaký "inkurant" nejspíš ze zrušené laborky, cena 100Kč.
...
Ale pokud bys tu jednotku mohl postrádat, na nějakým oboustranně přijatelným revanši se určitě můžeme domluvit. Navíc do Novýho Bydžova pro mne není problém se dopravit - i když aktuálně po jistý rodinný rozepři (matka vs. dcera !!!!!) ke tchýni do Starý Boule nejezdíme a asi hned tak jezdit nebudem tak často jako ještě nedávno ...
- Přílohy
-
Překlad návodu k TR-5283.txt- (35.42 KiB) Staženo 327 x