"Pán" elektrikář

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Michal22

#16 Příspěvek od Michal22 »

Bych si mohl vyfotit tu sbírku jizviček na ukazováčku levé ruky. Za těch asi 30 let s pájkou v ruce je jich tam nespočítaně :D
Cínem jsem dostal jednou do oka tak, že jsem opravoval nějakou C110, zrovna když jsem do ní čučel, tak se rozletoval ten pojistkový odpor ve zdroji. Není to moc příjemné, ale naštěstí taky bez následků...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

Celeron píše:Docela jsem byl překvapen, jak ta osoba měla dlouhý vedení než odsávačku zkusil zahodit. odhadem tak 1-1.5 sekundy!

Ono to prave tu 1-2 sekundy trva, nez dorazia impulzy do mozgu, ze je nieco horuce.
Ja som si tiez parkrat spalil prsty, raz sa mi dokonca podarilo s ERS-50 vbehnut s hrotom pod kozu na prste. ja som to fakt prve 2 sekundy necitil, bolest zacala az potom, a to uz som pajkovacku mal mimo prst.
myslim, ze kto nemal popalene prsty, tak nie je spravny elektrikar :) a o kvapkach cinu na stehnach by som tiez vedel rozpravat :)
No vidis, a tak si sa bal
Hydrawerk

#18 Příspěvek od Hydrawerk »

https://vid.me/CakJ
Toho pána zas tak moc neznám, ale je to takový elektro-komik. Hraje tuhletu roli. Podle mě moc dobře ví, co dělá a má to v hlavě srovnaný. Jmenuje se asi Mehdi Sadaghhdar, může bydlet v Iránu nebo snad v USA. Svoje videa dává sem.
https://www.youtube.com/user/msadaghd/videos
http://www.electroboom.com/
https://www.facebook.com/ElectroBOOM
lesana87

#19 Příspěvek od lesana87 »

Veteráni si ukazují jizvy z války. :)
Michal22

#20 Příspěvek od Michal22 »

Lesano, ale oni si ukazují jizvy, ne jizvičky :D
Bych to musel vyfotit, osmkrát zvětšit, potom třeba :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Atlan

#21 Příspěvek od Atlan »

Zaky píše:Jednou jsem si spálil jazyk, a to způsobem nanejvýš nepravděpodobným :-) Celkem často se lehce spálím páječkou, když něco přidržuji a ono to tak pěkně tuhne, že to přece nepustím, než pájka zatuhne, případně si ťuknu hrotem do prstu. Spálenina je drobná a zanedbatelná, a jako rychlou první pomoc si prst co nejrychleji olíznu, čímž se horká kůže ochladí a za hodinu dvě o tom už vůbec nevím. Až potud to funguje dobře. Jednou si tak něco pájím a kápla mi kulička cínu na ruku, mrsknul jsem rukou a místo naučeným reflexem olízl, no potvora kulička se na kůži připekla a tak jsem si o ní kromě ruky spálil i jazyk :-) Smát se mi můžete, já ovšem v tu chvíli poněkud nadával :-)

Tak tu mate toho vinnika, uz vieme preco EU zakazala olovene pajky......
gepard

#22 Příspěvek od gepard »

Tak tohle mě úplně odrovnalo! :rofl: :lol: Taky mě přijde, že se spíše jedná o "nahrané scénky", instruktážní videa jak to být nemá a co event. hrozí. Ale fakt dobrý! :prst:
-- Gepard --
Zaky

#23 Příspěvek od Zaky »

Atlan píše:Tak tu mate toho vinnika, uz vieme preco EU zakazala olovene pajky......

Bezolovo je ovšem z tohoto hlediska nebezpečnější, vyšší teplota = vážnější spálenina. To je přímo důvod k žalobě :-)
Honza_dy

#24 Příspěvek od Honza_dy »

Tu metodu "očuchávání" páječky taky používám. Zatím bez újmy na zdraví :lol:
gepard

#25 Příspěvek od gepard »

Není nad "vydatné" olíznutí prstů a rychlý dotek... :lol:
-- Gepard --
mtajovsky

#26 Příspěvek od mtajovsky »

Kdysi se mi stala nemilá věc při pájení, respektive odpájení jakési licny, ve které byly napružené drátky - asi ocelové. V okamžiku roztavení cínu tyto drátky "vyprskly" cín do okolí a asi 3 dny jsem měl několik drobných kuliček cínu přilepeno na oční čočce.
Artaban001

#27 Příspěvek od Artaban001 »

Na rohovce. Já si z ní zase párátkem vytahoval špónu. Udivilo mě, jak se rohovka dokáže během snad dvou dnů zahojit. A taky jak je silná. Dle některých pramenů tvoří čočku o snad 50 dioptrií. No a na podruhý me na očích shořely brejle, když jsem se shýbl do skříně zdroje a brejlama jsem nechtěně propojil vývody 24V baterie akumulátorů 360Ah. Všechen zásah schytalo sklo. Ani jsem neměl opálený obočí. Jen jsem chvíli po zavření očí viděl ten záblesk.. A brejle byly na dva kusy.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

To se mi taky jednou stalo ale ne na očích ale na špagátě kolem krku. Šlus Pb baterky 12V 28Ah a úplně to stačilo. Od tý doby si vybírám na čtení plastový bezrámečky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“