Akuvrtačka EINHELL, detekce problému
Moderátor: Moderátoři
- kolovratek7

- kolovratek7
BOBOBO píše:Tohle je nesmysl , neděláš to dobře . Vždy alespoň některé články napětí mají . Při pokusu o nabití MUSÍŠ měřit proud , MUSÍŠ ho tam dostat . Pokud ani navýšené napětí nepomůže , je třeba najít utrženou klemu nebo "přerušený" článek . Po dobu desítky sekund můžeš prohnat články proud v hodnotě ampérů . Někdy se i články velmi dočasně chytí .
Takže při nabíjení se mám pokusit změřit proud? Kolik by měl takový proud mít?
- kolovratek7
Většinou je pack vydechlý celý až na jednotlivé kusy ( třeba tři jsou dobré a ostatní nulové)
Rozebral jsem jich na sběrném dvoře desítky a nemá to smysl, můžeš takto poskládat z deseti packů jeden funkční.
http://www.dx.com/cs/p/mt-007-rechargea ... kG3tbcve9I
- kolovratek7
samponek píše:To je také řešení, ale předpokládám, že do vyjeté vrtačky ze sběrného dvora bude investovat 15 x 170kč
http://www.dx.com/cs/p/mt-007-rechargea ... kG3tbcve9I
Hmm, tak jak to tak vidím, tak to asi fakt nemá cenu, když nová aku stojí 1200 kč a články 2550 kč. Celý nový AKU stojí od 900 kč. No bylo mi líto to vyhodit, ale asi mi nic jiného nezbyde.
18650 Li-Ion článek bez ochranné elektroniky vykuchaný z notebookové baterie je v rukou laika, jakým Kolovrátek nepochybně je, dost nebezpečná hračka a já se divím, že dokážeš vypustit takovou kravinu do klávesnice!
Co uděláš až to kolovrátek zkusí a některý článek mu nedejbože exploduje na stole? Řekneš "Zajdi si do sběrného dvora a najdi si v popelnici novej ksicht?"
Přimlouvám se za výmaz oněch sebevražedných šamponkových hovadin v tomto vlákně.
A Ty Kolovrátku jestli máš nějaký pud sebezáchovy ignoruj kecy toho magora.
K tématu: Repase článků se opravdu nevyplatí, proto ty vrtačky skončily v popelnici. Někteří dobrodruzi k nim přidávají síťové zdroje na kabelu, které jsou ovšem větší než celá vrtačka a jiní zase dávají na 12V stroje kabely a provozují je s autobateriemi. Můžeš zkusit různě laborovat, ale proboha tam nestrkej Li-iony bez patřičných elektronických ochran!!!
- kolovratek7
Honza_dy píše:Šamponku, seš opravdu 🤐! Vždycky jsem se divil proč ti někteří zdejší bardi nemůžou přijít na jméno a teď už to chápu.
18650 Li-Ion článek bez ochranné elektroniky vykuchaný z notebookové baterie je v rukou laika, jakým Kolovrátek nepochybně je, dost nebezpečná hračka a já se divím, že dokážeš vypustit takovou kravinu do klávesnice!
Co uděláš až to kolovrátek zkusí a některý článek mu nedejbože exploduje na stole? Řekneš "Zajdi si do sběrného dvora a najdi si v popelnici novej ksicht?"
Přimlouvám se za výmaz oněch sebevražedných šamponkových hovadin v tomto vlákně.
A Ty Kolovrátku jestli máš nějaký pud sebezáchovy ignoruj kecy toho magora.
K tématu: Repase článků se opravdu nevyplatí, proto ty vrtačky skončily v popelnici. Někteří dobrodruzi k nim přidávají síťové zdroje na kabelu, které jsou ovšem větší než celá vrtačka a jiní zase dávají na 12V stroje kabely a provozují je s autobateriemi. Můžeš zkusit různě laborovat, ale proboha tam nestrkej Li-iony bez patřičných elektronických ochran!!!
Ani mě to nenapadlo zkoušet, takže to se odkládá. Nechtělo se mi akučku hned vyhazovat, ale když už nic, tak nějaký šroubek si z ní odmontuju, když už nic a tím toto laborování skončí.