Napájení Nvidia 750Ti

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Napájení Nvidia 750Ti

#1 Příspěvek od Celeron »

Přinesl jsem si do PC tuhle mrchu. Narazil jsem ale na problém, potřebuje 12V šestikolík a já mám na zdroji jen osmikolík co se strká do prkna a navíc krátkej čtyřkolík u mě nevyužitej. Šestikolík s kabelem mám z vadnýho zdroje a tak přemejšlím, jestli bude stačit udělat redukci na Molex. 750TI píšou Power requirement 400W, předpokládám, že právě na těch 12V žere většinu příkonu. Na Molexu je zem 2x to by asi stačilo, ale +12 jen jednou a tak mám obavu, zda to vůbec jeden drát přenese. Kabel na tom vykuchaným šestipinu je dost dlouhej, asi by se dal zapojit až do zdroje ale nejsou tam volný díry v plošáku, takže by se muselo improvizovat.
A propo, kolik má vlastně reálnou spotřebu 750TI? 400W je asi špičková. Já aby mě 550W zdroj mašinku vůbec utáhl. :wink:
Díky!
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Redukcie, co sa davaju k nietorym kartam, su napajane z dvoch molexov.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Dva volný Molexy tam stejně nemám, takže zbývá bastl ve zdroji.
A propo, tyhle šestipiny byly pouze a jen pro grafárny, nebo i na něco jinýho? Koukal jsem totiž, že osmikolík a čtyřkolík jsou pólovaný opačně. Nemohl bys se mi prosím pro sichr podívat, zda žlutá 12V je u pojistky konektoru a nebo na druhý straně a zda jsou propojený vždy 3 a 3 vedle sebe? Bohužel, tady kam chodím na kabely zapojení není.
Díky
Jirka

forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Šestikolík i osmikolík jsou určený pro grafárny. Mají vždycky v jedné řadě zem a ve druhé +12 V. Čtyřkolíky jsem na grafárně neviděl, kromě klasickýho Molexu. Bývaly určený do starších MB, dnes jsou tam už osmikolíky. Do výkonnějších grafáren se dávají třeba i dva šestikolíky, nebo i osmikolíky.
Jo sorry, osmikolík pro grafárnu má 5x zem a 3x +12 V, je to do L.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Konektory su tvarovane tak, ze sa konektor pre grafiku neda zamenit s konektorom pre zakladnu dosku. Zaroven mensie pasuju do vacsich, takze napr. do dosky, co ma 8-pinovy konektor, sa da pripojit aj 4-pinovy a funguje to.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

rnbw píše:Konektory su tvarovane tak, ze sa konektor pre grafiku neda zamenit s konektorom pre zakladnu dosku.

Takže pokud jde šestikolík kuchnutej z jinýho zdroje zasunout do grafárny a čumí z něj 3 černý (zem) a 3 žlutý (+12V), tak je polarita jednoznačná.
Předpokládám, že je jedno zda to bude připojený na 12V1 nebo 12V2.
Přepólování by asi moc na záruku nebylo. :)
Díky!
Jirka

rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ano, malo by to byt OK. Pre istotu si to prepipaj multimetrom (cierne na plech).
12V1 a 12V2 byvaju v zdroji aj tak spojene, takze je to jedno.
xsc

#8 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:750TI píšou Power requirement 400W, předpokládám, že právě na těch 12V žere většinu příkonu.
To je odhad, jaký je potřeba zdroj pro průměrnou mašinu, ne spotřeba samotné karty. Pokud si pamatuju, tak tyhle karty existují i bez přídavného napájení a samotné PCIe připouští 75W. Podle Nvidie má samotná karta dokonce jen 60W: http://www.geforce.co.uk/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-750-ti/specifications Výrobce se tím přídavným konektorem jistí, protože je karta taktovaná výš než je základní specifikace, ale i tak to bude pod 100W.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Dík, koukal jsem do přiloženýho papíru a tam není o 60W ani čárka. Zaskočilo mě "Power Requirement 400W" to se dá přeložit jako požadavek na napájení nebo příkon. Stejně i tak, 60-100W ( 5-8A na 12V), to by už jeden Molex docela topil a na dva to udělat nejde, nejsou volný. Takže těch 6 fousů opravdu zapojím přímo do zdroje.
Jirka

danhard

#10 Příspěvek od danhard »

Píše se tam "System power supply requirement: 400W, abych to přeložil pro "normálního" uživatele, počítá to s jistou rezervou "systémového" zdroje :D
xsc

#11 Příspěvek od xsc »

Záleží taky na tom, jak je to zapojené. Nejspíš to bude spojené i s napájením přes PCIe, takže tím molexem poteče mnohem míň.
danhard

#12 Příspěvek od danhard »

Jako normální přiblblo v tomto oboru bych asi začal jednoduchou otázkou na strejdu Googla, který by mě odkázal na hafo neplodných diskuzí :D
První odkaz:
http://cryptomining-blog.com/tag/gigabyte-n75toc-2gi/
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

danhard píše:Jako normální přiblblo v tomto oboru bych asi začal jednoduchou otázkou na strejdu Googla, který by mě odkázal na hafo neplodných diskuzí :D
První odkaz:
http://cryptomining-blog.com/tag/gigabyte-n75toc-2gi/

No kdyby tady nebyly takový přichytra jako jseš ty, co by jsme si my, přiblbla počali :?: Pokud máš potřebu reagovat na všechny mý příspěvky tímto způsobem, bude snad lepší, aby sis svý rozumy nechával pro sebe :!:
Děkuji
Jirka

danhard

#14 Příspěvek od danhard »

Jestli Ti to zde nevyhovuje, tak sem se svými zmatenými dotazy nelez.

Děkuji :)
satam

#15 Příspěvek od satam »

danhard x Celeron:
Své spory si řešte v SZ, sem to nepatří ani nás to nezajímá!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“