Akuvrtačka EINHELL, detekce problému
Moderátor: Moderátoři
Pokud se prodejce nestydí dát tohle jako prezentaci svého zboží asi za moc nestojí.
http://www.dx.com/cs/p/mt-007-rechargea ... kHE_9I9u71
- Přílohy
-
lánek.png- (158.32 KiB) Staženo 153 x
samponek píše:Normálně logicky uvažující člověk jde do obchodu a koupí nový pack když chce.
Kdo založí takové vlákno, čeká, že to půjde vyřešit alternativně...
Normálně logicky uvažující člověk pozná, že tazatel je prakticky laik bez hlubších znalostí daného problému a necpe mu pod nos "alternativní" řešení, které ho může přímo ohrozit na zdraví a majetku!
Nejde jen o kolovrátka, tyhle sračky si může přečíst i jiný podobně znalý návštěvník fóra a narozdíl od něj se rozhodne, že to zkusí...
Uvědom si, že se vyskytuješ na veřejném místě!
- Peterseal
samponek píše:Články z notebooku jsou alternativní řešení jak vrtačku zdarma zprovoznit, ale s určitým omezením, jako je třeba upravená destička z baterie.
Jo ale ta "upravená destička z baterie " je 'detail' ktory si tam neuviedol na zaciatku. Cize Kolovratek si mohol mysliet ze to len tak prehodi a ma vystarane, ale tak to vobec nie je !
Ked uz radis, tak porad celu vec, nie iba daky vikrik do tmy, lebo ako uz bolo povedane, si na verejnom vygooglitelnom mieste cize tato tvoja uzasna rada by mohla napalit vela ludi.
Ještě bych zmínil jednu věc - pokud to používáte na velký akumolátor, je nutné to opravdu jistit a po práci raději odpojit. 2 akumolátorovky už jsem viděl shořelé plamenem a jedna mi málem blafla na stole - vychozené spouště, hlavně u typů s el. brzdou, dokážou neuvěřitelné věci. V mém případě došlo jenom k roztavení plastů na vypínači a spečení drátů, vše do jednoho chumlu a s vývojem kupy kouře. Mít to někde ležet na hořlavém podkladu, moc bych se nesmál.
https://www.eva.cz/oddeleni/akumulatoro ... nabijecky/
a přeházím články z nového do starého futrálu.
Články v nich jsou sice taky Čína, ale chodí už rok
ve dvou vrtačkách DeWalt .
Bať.rnbw píše:Lenze to byva drahsie ako cela vrtacka.
Ale ked sa pouziju kvalitne clanky, je to aj lepsie ako nove.
Ehm... Bať.samponek píše:Kup si nový pack když chceš a dál už to neřešte, nikam to stejně nevede.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Prosil bych o upřesnění, baterii z notebooku jsem rozbíral pouze jednou a můj poznatek byl takový že:
1 - krajní vývody byly připojeny na nabíjecí, výkonové vývody přímo, bez nějakého výkonového prvku.
2 - slabé dráty, připojené mezi jednotlivé články, vedly do desky elektroniky, pravděpodobně do multiplexovaného A/D převodníku a do obvodu, který posílal data do základní desky.
3 - na desce v akupacku nebyl žádný výkonový prvek, který by balancoval nabíjení jednotlivých článků.
4 - baterie šla nabíjet připojením napětí ze zdroje na výkonové vývody baterie.
5 - myslím si, že alespoň u tohoto typu baterie žádná úprava od popisovaných možných škod nepomůže, ale viděl jsem jenom jednu rozebranou baterii.
6 - domnívám se že pokud elektronika akupacku vyhodnotí některý článek jako slabší nebo poškozený, zamezí přes základní desku, operační systém, zapnutí nabíjení baterie?
Za vysvětlení děkuji
Ruda
- kolovratek7