VGA kabel má průměr tak 9 mm a je dost ohebnej. Ten prodlužovák je ještě slabší. Pak tady mám vrak jinýho CTR monitoru a tam je VGA kabel průměr 14 mm a tvrdej jak klacek. Vypadá to, že u něho jsou samostatný stíňáky a ten slabej je oplet jen kolem dokola... Bohužel, kabel je neodpojitelnej od CRT, 230V ale konektor kupodivu má.
To je normální uspořádání většiny CRT monitorů - VGA napevno. Samozřejmě, že by to šlo přehodit, ale někdy je to dost opruz. Třeba je tam konektor, kterým je to připojeno na plošák. Pokud to na vstupu nebude zakončené, tak by to ani nepomohlo.
Což s kabelem monitoru bych nic nedělal, jen jsem varoval před tím prodlužovákem, ten určité stojí za prd.
Zakončováky v monitoru budou, jen nemusí být správně k impedanci kabelu a taky to nemusí být správně na straně VGA karty, tam se to neprojevuje tolik, ale s tvrdým buzením to také zvoní.
Tak koukám, že budu muset trinitrona poprvé od tý doby, co ho mám, rozdělat a kouknout jak je udělanej vstup a zkusit jestli třeba trochu nepomůže ostření na VN jako posledně, když jsem dával dohromady 22" CRT pro jednoho projektanta.