Identifikace boardu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Identifikace boardu

#1 Příspěvek od Celeron »

Volal mi kámoš, že zrušili v fy nějakej automat do výrobní linky tak 12 let starý a že z toho vytáhl řídící desku asi tak 150x120mm a co s ní, případně jestli ji nechci za flašku kořalky. (jak jinak)
Má to být nějaký průmyslový PC ale hodně divný. Na zadní straně jsou konektory LAN, Audio, Video, COM1, Power +5V. Zepředu konektory mouse, keyboard, šachta na kreditku 8O, nějaký malý šuplata 2 nad sebou (že by PCMCIA?). Uvnitř desky jsou prý spousty dalších řadových konektorů a 2 malý vyklápěcí destičky nad sebou (že by DIMy?) Kulatá knoflíková baterka, pár velkých plastových švábů s nápisem Intel, na žádným není chladič a větrák. Nemá to výstup VGA ani žádný USB ale prý u toho byl CRT monitor připojený. Chtěl jsem ať to nafotí, ale tvrdí, že nemá čím.
Nevypadají nějak takhle jednodeskáče XScale? A hlavně, k čemu by se to dalo dnes použít? Jinak se o tom asi nic dalšího nedovím, kdyby to bylo něco zajímavýho, jsou u nich mnohem rychlejší dravci. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mira_A

#2 Příspěvek od Mira_A »

Bez fotky těžko říci. Měl ti alespoň poslat popisky na desce. Z těch by se pravděpodobně dalo určit co to je. Využití to asi má, pokud je to ovšem stavěno jako normální mini board jako např. WIAEpia a desky ITX.
Jestli je to z multifunkční kopírky, tak to můžeš vyhodit.
Bude to mít totiž malou spotřebu.
využití - ovládání CNC nebo nějakého stroje
- JukeBOX
- Web server

Prostě vše co nepotřebuje výkon a má to jet 24h denně.
Jak píšeš dvě destičky ze šikma to vypadá na so-dimm.

Tohle bývají i čorky. :wink: Pak ty desky v těch mašinách chybí.
Možná i z hospody z videoloterijního automatu nebo bankovního automatu.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Mira_A píše:Bez fotky těžko říci. Měl ti alespoň poslat popisky na desce. Z těch by se pravděpodobně dalo určit co to je. Využití to asi má, pokud je to ovšem stavěno jako normální mini board jako např. WIAEpia a desky ITX.
Jestli je to z multifunkční kopírky, tak to můžeš vyhodit.
Bude to mít totiž malou spotřebu.
využití - ovládání CNC nebo nějakého stroje
- JukeBOX
- Web server

Prostě vše co nepotřebuje výkon a má to jet 24h denně.
Jak píšeš dvě destičky ze šikma to vypadá na so-dimm.

Tohle bývají i čorky. :wink: Pak ty desky v těch mašinách chybí.
Možná i z hospody z videoloterijního automatu nebo bankovního automatu.

Ne, je to opravdu ze zrušený části výrovní linky. Kopírka by přeci neměla audio vstup, výstup a linku, konektor pro myš a klávesnici.
Dnes jsem s ním mluvil telefonem a vylezly z něj další info, je na tom napsáno Voipac a na největším švábu je napsáno Intel PXA255. Koukal jsem na Voipac.com a opravdu, podobný věci dělají. Je to vlastně jednodeskový PC na různý aplikace. Nojo, ale potřebuje to vývojovej kit.
Kašlu na to, moc složitý a k ničemu mi to není. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mohla by to byt pekna doska na Linux.
lesana87

#5 Příspěvek od lesana87 »

Pro někoho, kdo se po večerech nudí a rozumí tomu, protože se bude muset patřičně naroubovat. :)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Bez upravy zdrojakov a kompilacie jadra by to nebola spravna zabava :D
lesana87

#7 Příspěvek od lesana87 »

Já bych se ztratila už při "výrobě" crosscompileru. :oops:
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

XScale je ARM, Debian na to existuje. Takze staci rozchodit kernel (ak to uz pre tuto dosku niekto iny neurobil), ostatne je uz hotove a staci doinstalovat.

Mal by sa dat pouzit cross kompilator z Emdebianu, ten sa nainstaluje do bezneho x86 Debianu (kedysi som tak nieco kompiloval pre ARM). Vlastnorucne by som to tiez robit nechcel...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“