LPG interface z MCP2200
Moderátor: Moderátoři
LPG interface z MCP2200
potřeboval bych radu zkušenějších. Stvořil jsem si kabel k LPG v autě, vycházel jsem z návodu na připojení k RS232 kde byl použitý převodník MAX232 podle datasheetu UART - RS232. Z toho jsem usoudil že daná jednotka komunikuje přes UART. Protože COM porty už bych doma hledal špatně, zvolil jsem MCP2200 jako převodník USB - UART. Zapojení je primitivní jedná se jen o krystal nějaký ty filtrační kondenzátory a pár LED.. K jednotce LPG se připojím ovšem do doby než nastartuju potom vypadne komunikace USB, obvod - počítač. Dělá to jak při napájení z USB tak při napájení z auta (LM7805). Nenapadá vás důvod ? rušení na 3m USB kabelu ? (použitý přímo USB kabel) Nebo příliš zvlněné napájení z automobilu do LPG jednotky ?
Když chceš aby ti auto na LPG dobře jezdilo, vyčisti občas zplynovač, jednou za čas vyměň zkřehlé membrány a gumový bulky a nastav doraz na membráně co přepouští tlak mezi komorami zplynovače.
Plyn stejně vydírá motor.
http://www.ebay.com/itm/6P-FTDI-FT232RL ... xycmBSs3lW
Akorát uvnitř to chce přepájet jeden SMD rezistor na pozici vedle a přehodit tak úrovně z 3,3V na 5V pokud bude třeba. Třeba některé starší jednotny od LandiRenzo mají 5V CMOS a tam se s 3,3V TTL nechytneš. Jo kdyby to mělo 5V TTL tak ano, je to kompatibilní. Ale tak to tě u MAGICu nemusí trápit.
MAGIC jednotky mi jdou napojit i převodníkem se SiliconLabs čipy CP210x. Ale používám tu FTDI verzi, je lepší (má i optickou indikaci přenosu). Mám prodlužku k USB další 2m, kabel sám má asi 1m. Všechno funguje na 100%. Za těch 160Kč bych se s tím ani neobtěžoval bastlit doma.
samponek píše:Zjistíš to jednoduše, nastartuj motor bez startéru ( z kopce) a když komunikace nevypadne, je řídící jednotka plynu zapojená napájením do blbýho místa.
Stejně ji tam někdo dobastlil a připojil to kde se mu zrovna hodilo, ono to vždycky nějak funguje
Převodník možná najede ale je reálná šance že se mu rozjedou rozvody