Univerzální čítač TR-5283 DFM128 - vyřešená závada
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
DSC01655.JPG- (84.93 KiB) Staženo 242 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na tom celkovým obrázku chybí "vespod" napájecí zdroj, kterej jsem zrovna měl vyndanej a kuchal jsem ho... Ale z toho popisu v manuálu podle mě vychází, že vstupní předdělička je externí jednotka, která se připojí zvenku na vstupní konektory, ne dovnitř ...
Ty já ten čítač snad půjdu vytáhnout z police a oddeklovat, abych se podíval pořádně a učunil podrobnější detailní fotky ...
- Přílohy
-
IMG_3329.JPG- (178.36 KiB) Staženo 223 x
-
IMG_3329a.jpg- (125.75 KiB) Staženo 250 x
A kutilmile - nelituju tě
Další popis desek je - ta malá za čelním panelem uprostřed šířky je DFM128-133-1, ta větší blíž k levý bočnici při pohledu zepředu na panel je DFM128-131-1. Další jednička ve čtverečku je i na nich. Ta první dlouhá deska "s fůrou TTL švábů" má označení DFM128-15-1 a ve čtverečku "S3", ta druhá (s termostatovaným oscilátorem) je označená DFM128-16-1 a ve čtverečku je "S2".
Označení desek zdroje je DFM128-122-1 "S3" (můstek a filtrace pro +5V) a DFM128-123-1 "S2" (můstky a filtrace pro ±15V).
Jestli teda ta deska DFM128-132-1 je KOMPLETNÍ UHF vstup čítače, tak ji mám celou - já mám ale podle manuálu dojem, že k tomu ještě něco externího chybí.
Dokonce mám doma z dob bastlení digitálních stupnic nějaký rusky pětistovky (dělička, linkovej zesilovač). Akorát jsem s tím nikdy nic nedělal...
Zrovna hledám ekvivalent Feta BUK457-600B. Datašít od 400 a 500 (Philips) jsem našel, ale na 600B, jako kdyby neexistoval, jen nějaký textový zmínky. Asi tam prsknu IRF840 a uvidí se...
- MrWifiHifi
Dostal som sa k tomuto čítaču, avšak nie vo veľmi funkčnom stave.
Chcel by som sa poradiť ako postupovať pri jeho oprave a nechcem opäť zakladať novú tému, ak sa to tu už riešilo.
Prvotnú chybu som našiel pri premeraní napätí na zdroji, na -15V bola prepálená poistka. Zapríčinil ju tantal na doske DFM128-132. Ďalej som si všimol dosť opálene rezistory na vstupe 600MHz, no nedostal som sa ešte k tomu premerať tento vstup.
Čítač po zapnutí nabehne, na displeji sa zobrazí 1111111E, ledka GATE vôbec nebliká ani pri otáčaní potenciometra SAMPLE RATE. Ledky pre MHz, kHz a ms svietia viac menej tak ako majú, len v MHz rozsahu svietia MHz a kHz súčastne.
Pri jednom zapnutí mi na displeji zasvietilo 7333333E, no potom opäť len samé jednotky.
Chcel by som sa preto opýtať, či s takouto chybou nemá niekto skúsenosť, poprípade ako ste merali tie dosky bez predlžovacej karty (ak sa to tak teda dá) ?
p.s. čo som čítal predošlé príspevky v tomto vlákne, uvažujem, že asi aj ja vymením ten usmerňovač na 5V vetve, ale nad tým budem uvažovať, až keď bude čítač fungovať tak ako má