Foťák Olympus C-765 UltraZoom-záloha napájení ?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vasek157

Foťák Olympus C-765 UltraZoom-záloha napájení ?

#1 Příspěvek od vasek157 »

Dobrý den,mám Olympus C-765 UltraZoom. Po vyndání baterie,která se nabíjí v externí nabíječce cca 120 minut a vrácení nabité baterie do fotáku se musí znovu nastavit datum a čas.Foťák mám 10 let a zatím bez žádné závady.Dříve se po vyndání a nabíjení baterie nikdy nastavení datu a času neztratilo.V návodu píšou "Nastavení času může být ztraceno a vráceno do výchozího továrního nastavení,pokud zůstane fotoaparát déle než jeden den bez baterií."Prosím o radu zda má tento foták nějakou záložní baterii,která zálohuje napájení paměti při vyjmuté baterii.V návodu o tom není žádná zmínka.
Předem moc děkuji za Vaše rady.
Vašek
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Uz se to tu resilo, pohledej...

Daval to sem PetrFilipi jako Olympus C-350... tak na to koukni ve vyhledavani, treba to bude podobne.
vasek157

#3 Příspěvek od vasek157 »

To vlákno jsem četl.Ptám se zda někdo neví jak to je řešeno v tomto foťáku Olympus C-765 UltraZoom.
Vašek
Cowley

#4 Příspěvek od Cowley »

OK, mohl si to zminit - beru zpet... :)
jirkati

#5 Příspěvek od jirkati »

Naprostá většina moderních fotoaparátů má zálohování nastavení ošetřeno buď vnitřním akumulátorem nabíjeným z provozního zdroje, nebo zálohovacím kondenzátorem. To vám asi řeknou v každé opravně fotoaparátů, včetně návrhu ceny případné opravy.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Asi nějaký lithiový článek se vybil (CRXXXX na vývodech na plošném spoji uvnitř přístroje). Doporučuji vyhledat servis. Ani já bych do toho nešel. Foťáky mají plošný spoje dost špatně přístupné.
Otkundes

#7 Příspěvek od Otkundes »

Taky mám Olympus, a taky se mi po několika letech, hned po vyjmutí napájecích akumulátorů, čas nastavuje na výchozí hodnotu.
Fotky však dělá pořád stejně kvalitní.
Ten čas si, po vložení nabitých článků do foťáku před focením, jednoduše v menu nastavím. Nespekuluji nad rozebíráním aparátu a zbytečnou výměnou vyschlého kondíku, nebo nějakého galvanického článku.
Žádná tragédie. Je to jen spotřební zboží, které mi bez poruchy slouží déle než 12 let.
Kéž by bez poruchy tolik vydržela i jiná komerční elektronika!
MiraSt

#8 Příspěvek od MiraSt »

Mám dva Olympusy 510-UZ které jsem koupil přes E-Bay a byly úplně nové, nepoužité. Jenže staré výrobou a u obou byla zálohovací baterka kaput. U jednoho se výměna povedla a pomohla a u druhého nepomohla i když napětí na plošném spoji je. Dál jsem to nezkoumal. Někde jsem četl, že zálohovka se vybije pokud nejsou vložené baterie.
tiktak1953

#9 Příspěvek od tiktak1953 »

Rozobrat digifotrak je ked nemas serv.manual je fuska,lebo nevidiet ani zo vsetkych stran ,ked budes pozerat stokrat dookola kde to este drzi plosak.Niektore skrutky su z vrchu po spodok.Ked vykrutis neaku skrutku zbytocne ,mas zbytocne problemy.Niekde musi vykrutit skrutky, potom odpojit droty,atd.Najst vhode miesto kadial vybrat neaky diel vonka.Ja som riesil kamosovi aj u mna zalohov.baterku von z fotaku!Ked vypadne za par sek.je tam druha.Aj zub na miny kole za motorcekom na optike sa sem tam zlomi.Radsej do toho aby nesiel ten co nema neake velke prakticke skusenosti.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“