Pozemek pod 400kV vedením
Moderátor: Moderátoři
Pozemek pod 400kV vedením
Já mám kousek od Slavkova u Brna asi půl hektaru půdy, místní ZD mě za něj platilo asi 800Kč ročně, teď mě to samo od sebe zvedlo na skoro dvojnásobek. Pozemkovou daň platím asi 380Kč ročně.
Nic to nežere, mám z toho (sice malý, ale nějaký) profit a nikdy nevím, kdy se najednou jeho cena zvýší.
Zkus se tedy (třeba na netu) podívat, kde je tam v okolí nějaký soukromý zemědělec, případně nějaké družstvo. Nabídni jim tento pozemek k užívání.
Rada nakonec- nezbavuj se ani metru půdy. Jednou se bude sakra hodit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- serviceman
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- VonBahnhof
Žena zdědila nemovitost, kde je věcné břemeno "vedení" zanesené na katastru. Problém je, že vedení tam bylo někdy před 60 roky a od té doby tam není, ale břemeno zůstalo zapsané. A aby to nebylo tak jednoduché, nikdo neví kdo je nástupcem firmy, která to břemeno kdysi nechala zapsat. Původní firma dávno neexistuje, nástupci taky ne a z dostupných plánů se při bádání v archivech zjistilo, že to břemeno bylo pravděpodobně zanesené neoprávněně. Vedení je totiž zakreslené a údajně i doopravdy vedlo asi 50m od inkriminovaného pozemku.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
hafca píše:Vy se máte, alespoň to břemeno vidíte.![]()
Žena zdědila nemovitost, kde je věcné břemeno "vedení" zanesené na katastru. Problém je, že vedení tam bylo někdy před 60 roky a od té doby tam není, ale břemeno zůstalo zapsané. A aby to nebylo tak jednoduché, nikdo neví kdo je nástupcem firmy, která to břemeno kdysi nechala zapsat. Původní firma dávno neexistuje, nástupci taky ne a z dostupných plánů se při bádání v archivech zjistilo, že to břemeno bylo pravděpodobně zanesené neoprávněně. Vedení je totiž zakreslené a údajně i doopravdy vedlo asi 50m od inkriminovaného pozemku.
To by asi neměl být problém - koupit kolek 1.000.-Kč, stáhnout formulář na vklad do katastru a tam požádat o zrušení věcného břemene.