PMD85 v1 MG

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pat a Mat

PMD85 v1 MG

#1 Příspěvek od Pat a Mat »

Ahojte ! Mám historický computer PMD85 v1. ktorý má problém s nahrávaním alebo ukladaním na pásku. Staré programy ktoré som dostal k nemu na páskach nahrá bez problémov , ale ak sa pokúsim uložiť a znovu nahrať nejaký svoj program už sa mi to nepodarí. Program sa na pásku zaznamená napred ako piskot a neskôr ako niečo čo pripomína streľbu zo samopalu :lol: lepšie to popísať neviem. Som zberateľ historickej techniky. Ak viete pomôžte prosím. :idea:
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Pohraj si s úrovní zaznamenaného signálu (a to i na vstupu kazeťáku s automatikou, zřejmě už nemá kam ubrat).
Pískot na začátku je zaváděcí tón následovaný daty (to je ta střelba, ale mělo by to znít spíš jako chrčení špatně seřízeného zvonku s volným cimbálem). Předpokládám, že ti tam toho leze moc, výstup z PMD měl úroveň vhodnou pro linkový vstup (AUX), nikoli mikrofonní, ten vyžaduje použít na vstupu dělič aspoň 1:100.
Přebuzený záznamový zesilovač sám o sobě úplně znehodnotí tvar signálu, na pásku dojde k další deformaci, a to, co pak při snímání leze ven, je natolik odlišné od původního průběhu, že počítač se v tom při načítání nevyzná.
meno

#3 Příspěvek od meno »

Ono aj PMD85-1 mal veľmi nevhodne riešené načítanie dát z magneťáku. U PMD85-2 už to bolo riešené oveľa lepšie. Čo si pamätám veľký vplyv mala aj stabilita otáčiek magneťáku.

Pozor daj na zapojenie konektora. U PMDčka je jedna dutinka vstup a druhá výstup dát medzi nimi je zem.
:D :D :D
DKL

PMD

#4 Příspěvek od DKL »

PMD85-1 byl taky citlivý na fázi signálu z magnetofonu - magnetofon nesmí otáčet fázi. Možná by stálo za pokus zaměnit vývody hlavy při snímání nového záznamu.
freedigital
Kontaktovat uživatele:

PMD 85-1

#5 Příspěvek od freedigital »

Este by som sa na magnetaku urcite pohral s hlavou... Pre citanie musi byt nastavena tak, aby boli co najzretelnejsie vysky... Ked je to ako hovoris ako strelba zo samopalu, je dost mozne ze to mas priliz hlboke a preto to PMD nerozoznava a naopak aj pri zazname...
<strong>Za nasich cias elektrika nebola... Aj ta co bola triasla, ani sa nebolo coho chytit... <br /></strong>
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Když to staré nahrávky čte, na hlavu nesahej. Je seřízená správně.
Jestli by byla hnutá, přečte po sobě nahrávky zaznamenané s touto chybou, ale ty pořízené dříve ne.
Návštěvník

PeeEmDeecko

#7 Příspěvek od Návštěvník »

ve verzi 1 je zavisly na fazi signalu
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“