Tesla Doris
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tesla Doris
-
pajosek dva
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- sambiliong
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ohmicky mi to uz na antene sedi,
ale citlivost fakt bidna.
Tobe Celerone hraje (i kdyz jiny model ale s germaniem) na SV OK? Prave nevim, jestli je to vlastnost nebo chyba.
Mam opravdu jak rikas strach do toho plosnaku zasahovat. Cili hrabu v tom co nejmin.
Nehralo to vubec, tak jsem rychle odhalil zavadu na elytu 5M za detektorem.
Mam elektronkovy VF generator tak jsem zjistil osciloskopem, ze za nim sinus nemam, ale stacilo propajet vyvody. Před tim tam ještě byla chyba ukostření rotoru ladicaku kratkym dratkem - v buzirce byl zlomeny!
Hejnicek píše:Ha, uz jsem ty odpory L1 a L2 nasel, mely by byt mensi nez 8 a 1 Ohm
To jsou přece ohmické odpory vinutí cívek na feritce. Tak zkontroluj, na kolika drátcích vf lanka ty vývody ještě drží, většinou začnou upadávat těsně u pájeného spoje a odpor se zvětšuje.
Na rozladění nemá vliv, jestli vedou ty drátky všechny (tuším, že jich v lanku bylo 20, každý samostatně izolovaný) nebo jen jeden. Zato na selektivitu a citlivost to vliv má.
A ještě jeden problémek může spočívat v tom, že se časem snižovaly výkony AM vysílačů (u některých až k nule, stejně jako výška vysílacích antén), což může vést k chybnému závěru, že citlivost rádia je mizerná...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!