Ten televíz sa so mnou hrá. Mal som odpory zo strany spojov (na doske RGB). Včera som ich dal riadne medzi súčiastky, doplnené odpory 100k (viz vyššie) som vyradil a problém som mal nazad. Odpory som vrátil, nepomohlo. Napadlo mi za tie odpory doplniť oddeľovacie diódy (T1N4148) a každý kanál riešiť (blokovať kondom) zvlášť. Dnes som oddelil modrý, skúsil som, či to bude fungovať - a bolo po probléme. Odpory som vyhádzal, osadil som diódy a obraz drží. Buď televízor od včera "zmenil náladu", alebo som niečo zmenil tými diódami. Ten telkáč si tu začas nechám.
Disko som mal naspäť. Vrátil som 100k odpory, diódy za nimi som nechal a na ich spojnice som "navešal" 10n blokovačky. Zatiaľ drží. Ak sa 10n ukáže málo, dám viac. Proste ho "zatlčiem".
Už sa prejavil i výboj, trochu to luplo (a bliklo). Nech ho porazí. Keď zvládnem ten regenerátor, možno ju s ním skúsim.
Predčasná radosť. Statický obraz v poriadku, ale po zmene jasu sa porušili farby. Kondy som odstránil (zostali odpory a diódy), zatiaľ dobre. Uvidím.