Zas jednou jsme světoví - máme světovou jedničku v oboru
Moderátor: Moderátoři
Moc se v tom nevyznám, ale je to přední stěna s objektivem, měch a zadní digitální stěna. Celý to je ve stojanu, který umožňuje aby se dala přední a zadní stěna proti sobě úhlově, stranově a osově natáčet, posouvat a pod. Takže dokáže třeba potlačit perspektivu, deformovat různě obraz a podobný optický hovadinky. Nevím, jak se tomu přesně říká. Netuším, v jakým to má dnes stavu, ale před asi 8 lety, co mi to ukazoval, tam měl 80 nebo 100 mega snímač a lezly mu z toho RAWy o šílenejch velikostech, který pak hrozně dlouho přežvejkával v nějakým softu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
TAKJAN píše:Kde bych měl shánět řemínek do Aiwy AD-F410? Je to asi jen obyč. krám, ale že bych zkusil kazetu po 15ti? letech? Ještě k tomu když jich mám asi 120, vše chromky ale docela dost i metalek.
Tak to není řemínek, ten je jak nový. Něco cvaká v mechanice, moc jsem na to zatím nekoukal, mám strach to rozdělat. Snad v zimě.
Výhoda je, že obrázek je vidět buď na matnici (fotím-li na plochý film), nebo přímo na monitoru, a opravdu se dá velmi přesně zaostřit a korigovat všechny svislice apod.