Zas jednou jsme světoví - máme světovou jedničku v oboru

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Kamarád, mistr fotograf Fišer z Chlumce si dělal středo nebo velkoformát digitál sám doma na principu harmoniky, něco jako Sudkův deskáč. Byl původně nástrojař na elektronkách ve Vrchlábí, tak umí.
Moc se v tom nevyznám, ale je to přední stěna s objektivem, měch a zadní digitální stěna. Celý to je ve stojanu, který umožňuje aby se dala přední a zadní stěna proti sobě úhlově, stranově a osově natáčet, posouvat a pod. Takže dokáže třeba potlačit perspektivu, deformovat různě obraz a podobný optický hovadinky. Nevím, jak se tomu přesně říká. Netuším, v jakým to má dnes stavu, ale před asi 8 lety, co mi to ukazoval, tam měl 80 nebo 100 mega snímač a lezly mu z toho RAWy o šílenejch velikostech, který pak hrozně dlouho přežvejkával v nějakým softu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
TAKJAN

#32 Příspěvek od TAKJAN »

TAKJAN píše:Kde bych měl shánět řemínek do Aiwy AD-F410? Je to asi jen obyč. krám, ale že bych zkusil kazetu po 15ti? letech? Ještě k tomu když jich mám asi 120, vše chromky ale docela dost i metalek.

Tak to není řemínek, ten je jak nový. Něco cvaká v mechanice, moc jsem na to zatím nekoukal, mám strach to rozdělat. Snad v zimě.
Jimmi2

#33 Příspěvek od Jimmi2 »

Nu Celerone, postavit si velkoformátový deskáč není až takový problém, dělají to lidi i ze dřeva a funguje to skvěle. Jenom si musíš koupit velkoformátový objektiv se závěrkou (a to je jiná liga než běžné objektivy na kinofilm, neřku-li na malý digitál), a tyhle datové stěny se snímačem také nejsou za pakatel. Takže stavět se to až tak moc nevyplatí, lepší je koupit starší kus (dřív se vyráběly i u nás) a uzpůsobit.
Výhoda je, že obrázek je vidět buď na matnici (fotím-li na plochý film), nebo přímo na monitoru, a opravdu se dá velmi přesně zaostřit a korigovat všechny svislice apod.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Máš pravdu, předek nejspíš bude ze starýho deskáče, příležitostně se ho zeptám. Vzpomínám, že měl dvě možnosti ostření, přes matnici a notebook.
Měchy mu dělala nějaká ženská nový.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mysteri

#35 Příspěvek od Mysteri »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“