Plazma LG 42PX4R - není obraz, lze použít Y a Z z 42PC3RA???
Moderátor: Moderátoři
Plazma LG 42PX4R - není obraz, lze použít Y a Z z 42PC3RA???
Výstupní napětí zdroje jsou OK, že by byl vadný control board - moc jsem se s tím nesetkal...
Takže předpokládám chybu v Y-SUS, Z-SUS, nebo v některým z Bufferů..
Pojistky na všech modelech jsou OK, více se svými znalostmi nedokážu diagnostikovat...
Nicméně mám tu mrtvou plazmu LG 42PC3RA chassis PP61A s rozbitým panelem a vyteklými kondy ve zdroji..
Napětími, konektory a celkovým zapojením je to velmi podobné, pouze na Z-SUS chybí malá přídavná destička..
Originální ZSUS je 6871qzh056b, z mrtvé TV EBR33606801
Originální YSUS je 6871qyh053b, z mrtvé TV EBR33606601
Moduly Ysus jsou osazením a opticky zcela totožné...
Otázka zní.. Je moc velká prasárna prohodit oba boardy z mrtvé TV?? Předpokládám, že je lepší měnit oba, než jeden z nich...
Nemá někdo SM, aby zjistil, zda jsou moduly kompatibilní???
Jak byste postupovali na mém místě...
Díky za radu...
macman
SM nemám, a firma LG do něj takovéhle detaily nedává.
Nafotil bych je.
Vyhledal bych dokumentaci k použitám součástkám.
Pokusil bych se najít závadu v originálních dílech.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
nevím, jaký měla předtím obraz, ale na černé ploše se sporadicky zobrazují temně červené tečky (samozápaly).. na druhou stranu oproti jiným 10 let starým LG plazmám, má takřka dokonalý obraz..
Foto jsem udělat nestihl, ale YSUS byl zcela totožný.. Prošel jsem zhruba 50% součástek a nenašel jsem rozdíl.. Tedy drobný rozdíl byl pouze v tom, že starší deska z mé TV měla tišťák pozlacený a totožná deska z o rok novější televize ne.. úspory..
mimochodem obě TV měly stejnou řadu panelů 42X3 a totožná napětí..
jediný rozdíl byl v ZSUS, kde na desce z novější TV chybí přídavný zdroj - viz zakroužkování na foto.. Místo zdroje je pouze trimr a nejsou pro něj ani pájecí body... nemá někdo tušení k čemu slouží??
macman
- Přílohy
-
zsus.jpg- (241.96 KiB) Staženo 178 x
Mimochodem, pokud prodávající na Ebay nekecají, tak ta 42PC3RA má ZSUS i s tím přídavným zdrojem, ta má na díly ho neměla..
Takže fakt netuším k čemu tam je a zda je potřeba...
macman
- Přílohy
-
zsus2.JPG- (113.1 KiB) Staženo 178 x
Samozřejmě, že bych raději zprovoznil originální moduly, než tam mít nabastlené z jiné TV.. Ale jaksi vyšší dívčí...
Zatím jsem TV víc netestoval.. musel jsem uvolnit stůl dalším věcem, ale až se naskystne místo, zkusím udělat dlouhodobější zátěžový test.. furt mi vrtá hlavou ten chybějící zdrojík..
macman
Jde mi o to, zda se jedná o novější revizi ZSUS, kde je to řešené jinak, ale leze z toho to stejné napětí (signál),
nebo je to nekompatibilní ZSUS a leze z něj něco jiného a čirou náhodou to funguje... a bude fungovat??
Co vlastně z toho ZSUS do obrazovky leze?? všechny piny v páskových vodičích jsou propojené, takže to je defakto napájení panelu??
macman