Li-Ion nabíječka
Moderátor: Moderátoři
- alexandrmusil
Li-Ion nabíječka
- alexandrmusil
jano2 píše:V baterkách od mobilov sú hotové,,,
V baterkách od mobilov sú pouze ochranné obvody. Ty chrání článek před průserem.
- Přílohy
-
P7012281a.JPG- (246.75 KiB) Staženo 177 x
-
P1010413a.JPG- (295.86 KiB) Staženo 168 x
- alexandrmusil
alexandrmusil píše:Opravdu?To jsem nevěděl... Tak jakým napětím je můžu nabíjet? 4,5V? A můžu jednotlivé baterie z mobilu propojit paralelně abych zvýšil kapacitu?
Belza píše 5-15V pro nabíjení jednoho článku. Danyk dokonce 9V. Baterie Lion stejnýho typu a stáří se mohou propojovat paralelně.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- alexandrmusil
alexandrmusil píše:Takže můžu baterie nabíjet bez toho zdroje nebo mám vyrobit tohle podle danyka?
??? Musíš mít zdroj 9-12V stejnosměrných, třeba adaptér do zásuvky od starýho ADSL modemu, nebo laboratorní či podobnej. No a na něj pověsíš ten nabíječ od Danyka, který ti ohlídá nabíjení připojený Lipol aby se nezničila.
jano2 píše: Baterka z NOKIA 5110,použivam už dlho,funguje perfektne.
Zrovna ta druhá fotografie je pajšl z baterky N5110. Je v ní dvojitej fet SDM9926 a hlídací obvod SC451. Nějak postrádám cokoli, co by se staralo o nabíjení článku.
jano2 píše:V baterkách od mobilov sú hotové,,,
Tazatel se ptá po schematu na nabíječku na Lion. Co sem stále cpeš baterky z mobilu, v nich je snad nějaká nabíječka? Maximálně nějaká nabíjecí/vybíjecí ochrana. Pokud vím, tak nabíječka pro baterky z mobilu je adaptér do zásuvky 230V a nebo kabel do USB portu PC.