RS 232
Moderátor: Moderátoři
Ale záleží od prostredia kde to budeš používať. Niekde v kancelárii kde sú 2 počítače a nikde široko daleko nič tak ti to bude fungovať bez tienenia aj na tých 15m. V priemyselnej zóne kde beží spusta meničov , motorov a podobných zariadení ti to bez tienenia nemusí (a najskôr ani nebude) fungovať ani na ten 1,5m
Funguje to nějak, ale ne tak jak má.
Jaký vodič bych k tomu měl koupit, co zapojit na stínění, mám tu třeba stíněný 4 žilový vodič asi nějaký audio cca 0.3 mm2.
RADAR-06 píše:Ahoj mám komunikaci s RS-232, používám páskový vodič z nějaké vyřazené PC techniky a nefunguje to jak mám na 90% je to někde v komunikaci, vše jsem měnil (IO, kondenzátory) ten kabel má asi 20cm + stíněná prodlužka.
Jaký vodič bych k tomu měl koupit, co zapojit na stínění, mám tu třeba stíněný 4 žilový vodič asi nějaký audio cca 0.3 mm2.
20m + predlžovačka
meno píše:RADAR-06 píše:Ahoj mám komunikaci s RS-232, používám páskový vodič z nějaké vyřazené PC techniky a nefunguje to jak mám na 90% je to někde v komunikaci, vše jsem měnil (IO, kondenzátory) ten kabel má asi 20cm + stíněná prodlužka.
20m + predlžovačka20m je už aj tak až až ! Nad 20m sa RS232 nepoužíva.
NE 20m ale 20CM