Jaký (čínský) RLC meter??

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Na kazdom pocitaci sa daju hrat hry...

BTW. Ten japonsky merak vyzera zaujimavo.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

To ovšem takovým existencím jako je Fatal1ty, nevysvětlíš.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Tosuja

#18 Příspěvek od Tosuja »

Předloni jsem v GM koupil CEM DT-9935, se sebe-uchlácholením že snad nedostanu "černýho petra" - viz diskuze v EB o DT-9935. Ale nee, dostal - zdánlivě měřil všechna RLC normálně, ale při 100kOhm zobrazoval displej zmatečné údaje. Při reklamaci "u pultu" jsem to pak musel dokazovat měřením na rezistoru nevěřícím prodavačům. Po týdnu (musíme zjistit jestli jste to nepolámal vy) do protokolu arogantní "servisman" GM Brno uvedl že "kupující evidentně neumí s přístrojem zacházet" a hotové-vyřízené. Při žádosti o konfrontaci se ale servisman nechal prodavačem zbaběle zapírat. Co se pak s měřákem dělo dál by mě teda zajímalo...
Pak jsem koupil DE-5000. Objednáno přes DX, došlo to z Japonska - do ČR v limitovaném čase. Tady jsem ale narazil na nechvalně známou celnici Praha 120 - musel jsem platit clo, což navíc obnášelo papírovou korenspondenci (podpisy) a kdesi cosi, takže se to prodloužilo na 3 měsíce... S měřákem DE-5000 jsem ale spokojen.
Zaky

#19 Příspěvek od Zaky »

Neplatil jsi clo, ale DPH, s tím musíš při ceně nad ekvivalent 22 Eur počítat, clo + DPH se platí nad 150 Eur, clo je zanedbatelné, ranec je DPH.
Tosuja

#20 Příspěvek od Tosuja »

...jo, DPH, a počítal jsem s tím, i s peripetiemi se zásilkou ze země ne-EU. Ale až takovou byrokracii ČR jsem nečekal.
heldybeldy

#21 Příspěvek od heldybeldy »

Ak je to este aktualne, tak ja som si kupil tento: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... .13.xpGS6B
hlavne preto, ze meria velke kapacity elytov( multimetre meraju vacsinou len do 20M), ESR, a indukcnosti, je to modul, da sa dat do panela aj do krabicky...
Sebestačnosť = sloboda...
kachle

#22 Příspěvek od kachle »

beny66ka

#23 Příspěvek od beny66ka »

Ahoj,

mám možnost koupit RLC meter DE-5000 za 2000 Kč. Není k němu ale ten mezikus, který se zasune do zdířek meteru a trčí z něho krokodýlky.
Má někdo tušení zda se dá rozumně měřit i bez tohoto bazmeku přímo s měřící hroty?
A na co to tam vlastně v originál příslušenství je ??
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od forbidden »

Na nízkých frekvencích se dá měřit i s krátkýma (10 cm) šňůrama ve zdířkách.
beny66ka

#25 Příspěvek od beny66ka »

Aha, tak ten mezikus je relativně důležitý ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od forbidden »

Ani ne, nejlepší je součástku připojit přímo do těch nožů, bez mezikusu a bez šňůr.
petula
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od petula »

pirat077 píše:...
Když už bych za to měl dát víc jak dva tisíce, tak je mi ta čína dost nesympatická.......to už bych radši šel do něčeho třeba i dvojnásobně dražšího a v česku....

Cenu vzhledem ke kvalitě lze také vypočítat "odzadu" , tedy z prodejní ceny takto:

DC = (RC-RM-T) / 1.21

kde:
DC je distributorská cena z velkoskladu kdesi v EU (obvykle Německo, Anglie ...)

RM je marže českého prodejce (min. 100%)

TN je transportní náklady od distributora

RC je prodejní cena na pultě, za kterou koupíte VY.

Ta např. při prodejní ceně Kč 2000 a prodejní marži 100% (často je ale marže i 200%) a transportních nákladech 15 euro za malý měřák od distributora k prodejci dojdete k ceně distributora, zjistíte, že cena distributora je 20% cena, za kterou kupujete VY.

A to ještě nejsme u konce. Měřák musel být dopraven z Asie k distributorovi a výrobce musí mít nějaký zisk. Reálná prodejní cena od výrobce je tedy cca 10% ceny za kterou kupujete VY u českého prodejce. Tedy 200 Kč. Jaká asi musí být kvalita takového měřícího přístroje? Takovéto přístroje se smontují na rychle běžícím páse a nikdo je netestuje, natož aby je cejchoval. Testování funkčnosti provede až poslední prodejce, anebo spíše kupující vložením baterie a prvním zapnutím.
Stribrnak

#28 Příspěvek od Stribrnak »

Už se dlouho neklábosilo o RLC :D (teda spíš LC)
Máte někdo: High Precision L/C Inductance Inductor Capacitance Multimeter Meter LC200A Tool ??

http://www.ebay.com/itm/High-Precision- ... SwwpdW8Qbs

Stribrnak
Bernard

#29 Příspěvek od Bernard »

Jo, mám přesně tenhle. Budem ho pomlouvat? :wink:
Hydrawerk

#30 Příspěvek od Hydrawerk »

LC200A neumí měřit ESR, že jo?? https://www.banggood.com/LC200A-Digital ... 46910.html

Za mě nic moc. https://www.youtube.com/watch?v=_q-epdC1nf4
Je to design asi z roku 2011.
Lepší bude CEM DT-9935. https://www.gme.cz/multifunkcni-rlc-metr-cem-dt-9935
Už nějak podražil. Snad už aspoň vychytali ty chyby z počátků výroby v roce 2012.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“