Napnutí gumového řemínku

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mtajovsky

Napnutí gumového řemínku

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Dobrý den, mám dotaz ohledně napnutí gumiček v kazetovém mgf. V mgf. Aiwa M700 se mi časem úplně rozpadly - zdegenerovaly čtvercové řemínky - mají teď konzistenci asi jako hustá pomazánka Nutela :D a tak nemůžu změřit jejich délku. Co můžu udělat je opásat kladky vlascem nebo chirurgickou nití a změřit jejich délku. Ovšem nevím, o kolik procent by měl být skutečný gumový řemínek kratší, aby se dosáhlo správného napnutí. Děkuji za případnou radu.
Charos

#2 Příspěvek od Charos »

Říká se 10-15%
mtajovsky

#3 Příspěvek od mtajovsky »

OK, díky.
Jimmi2

#4 Příspěvek od Jimmi2 »

Opravdu o tolik? To přeci není guma, vůbec by to nemělo být tak moc pružné, už jenom aby to moc nekolísalo. Nebo jo, guma to asi je, ale ne zase gumička na okurky.
Řeším totiž to samé; Japonci vymysleli nějaký geniální materiál, který po určité době automaticky degraduje a znemožňuje byť i jenom identifikaci původních řemínků z té rozteklé loužičky na dně krabice 8-)
mtajovsky

#5 Příspěvek od mtajovsky »

To je ještě ten lepší případ. Já jsem musel odstraňovat tu gumovou kaši z převodů.
Xeon_sk

#6 Příspěvek od Xeon_sk »

To ti nezávidím. Ja jsem natrefil na mechaniky, u kterých se napěti v řemínku dost mění se směrem převíjení. Dokonce i když ne vysloveně napětí, tak úhel opásání. Z toho vyplývá i potřebné napnutí, které je nutné vyskoušet pokusně.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“