Rusicka

Klasické bastlení z domácích zásob

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
gabcik

Rusicka

#1 Příspěvek od gabcik »

Hezky den ve spolek. Panove. Jsem truhlar a elektronika je na hony vzdalena memu oboru. Ale scela vazne hledam opravdu funkcni schema na rusicku starych ale i novych vysilacek pro modelare mobilu a td... Takovou vsestranou a tim myslim i ty pracujici na nejakych 2.4GHz. O co jde? Nemohu rici vice ale teroristi pouzivaji k odpaleni nalozi na lidech dalkove ovladani a to od mobilu po vsechny tyhle dostupne vysilacky pro modelare. Me staci rusicka cca do nejakych 30-50m . Nehodlam s tim nic trestneho delat. Jen to nosit po kapse a v pripade nejakeho napadeni to proste zapnout. Treba se naloz neodpali a zachrani to vsechny pritomne. Pochopitelne chapu nebezpeci strenych zbrani ale neco vymyslim uz dal. Stale lepsi nez se nechat odpalit. email. jurogabcik@seznam.cz
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

A jeje, už je to tu opět...!
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
Nakadah

#3 Příspěvek od Nakadah »

Smazat. Nelegalni. Nezakonne. Dost mozna provokace.
jirkati

#4 Příspěvek od jirkati »

Kmitočtové spektrum použitelné k danému účelu je tak strašně široké, že jeho rušení běžnými prostředky je nereálné.
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

Hele, zkus nachvili premejslet jako ten terorista co drzi tlacitko.
Odpalim jednu naloz/atentatnika, cokoliv... a policajti mohou rychle vypnout sit, zapnout rusicky apod., a budu nahrany. Udelam to teda tak, ze se bomba automaticky odpali, kdyz neprijde po nejakou dobu signal z me vysilacky. Ma to spoustu vyhod, sichruju si tak odpaleni, pokud mne nekdo zatkne nebo zabije, moje sebevrazedne ovecky nebudou mit tendenci brat roha, protoze vedi, ze svemu osudu stejne neuniknou, atd.

Nemyslim si, ze teroristi jsou az takovi idioti, ze by je tohle nenapadlo, kdyz je to jejich remeslo, a kdyz mne to napadlo ihned po precteni tveho prispevku.

V tomto svetle by bylo tve pobihani s jakousi rusickou vyslovene sebevrazedne :-) Radeji takovych uvah zanech a venuj se tomu, cemu rozumis.
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Dyk se to tady za komančů beztak naučili v jednom nejmenovaném bývalém zařízení v Zastávce u Brna ..
http://www.mvcr.cz/clanek/terorismus-a-jeho-projevy-v-nekdejsim-ceskoslovensku-a-dnesni-ceske-republice.aspx
Oficiálně se tomu říkalo policejní škola..
A jinak, snad to nebude protizákonný, ale je to fakt. Nejhorší varianta je, když se setkáš s zfanatizovaným blbcem, který se sám ve jménu nějakýho imaginárního kamaráda opáše výbušninou, kterou pak na sobě odpálí mechanicky. Na to je taky rušička? není..
Neřeš to tolik a jdi na pivo ;-)
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Gabčíku, Gabčíku... jak krásně jednoduché by to bylo, kdyby rušičkou šlo zabránit v odpálení náloží.
Věnuj se něčemu užitečnějšímu, jinak se kvůli naivní představě hrdinného zásahu ve stylu hollywoodské produkce dostaneš do křížku se zákonem. A přitom vlastně ničemu nezabráníš.
Sendyx

#8 Příspěvek od Sendyx »

Nejni to tajný agent Nagymáros, který se schovává pod nickem Gabčík? :lol:

Ale že mám dnes dobrou náladu, zkus si napsat na tuhle firmu, eslivá by ti neposlali plánek :bigok:

http://www.urc-systems.cz/produkty/ruseni/
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

Muslimové - pokud se už chtějí chovat jako teroristi - mají často úplně jiné technické uvažování. Z vlastní zkušenosti vím, že nakonec se nemusí ani hledat daleko, stačí dělat opravu pro někoho z jižní Evropy. Myslí jim to technicky úplně jinak.

Podobné úvahy s rušičkou jsou pouze k úsměvu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kulikus »

ZdenekHQ píše:mají často úplně jiné technické uvažování. ... stačí dělat opravu pro někoho z jižní Evropy. Myslí jim to technicky úplně jinak.

Prosím tvou zkušenost. Opravdu mně zajímá.

Včera jsem se vrátil po třech týdnech z Indie z treku. To co jsem tam viděl, naprosto otřáslo mým světem. V mnoha ohledech. Na pražském letišti se mi chtělo poklekout a líbat rodnou zem.
Naposledy upravil(a) kulikus dne 25 lis 2015, 11:37, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

To se nedá jednoduše popsat. Kámoš říká, že mají v hlavě jinak zapojený dráty.

Třeba problém špatně navrženého zdroje řeší koupením nové síťové šňůry od značkového výrobce. Pošlou jich klidně pět, abyste našel tu nejlepší. Je to jen nepřesný příměr, ale nějak tak to funguje.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Jodr

#12 Příspěvek od Jodr »

ZdenekHQ píše:To se nedá jednoduše popsat. Kámoš říká, že mají v hlavě jinak zapojený dráty. ...

Není třeba chodit ani na jih, docela stačí mnozí naši sousedé v SRN.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
mtajovsky

#13 Příspěvek od mtajovsky »

kulikus píše:Prosím tvou zkušenost. Opravdu mně zajímá. ...

Mám zkušenost s indickými programátory, ta mentalita nebude extra jiná. Zaprvé, nikdy nepřiznají, že něco nepochopili, že něco nestihli. Vše je OK, a pak se ukáže, že jsou vedle. Zadruhé, když mají nějaký větší problém, neřeší to přímo na vadném release projektu. Založí ve verzovacím systému novou branch a tam udělají nějakou záplatu problému, ne odstranění příčiny. A tak se příslušná vývojová větev pak jmenuje například:

OMG_1502_01_01_AT&T_billing_logs_timestamp_repaired

Ale ono to není "repaired" ale jen patched.
danhard

#14 Příspěvek od danhard »

Patchování vládne světem :D
Hill
Administrátor

#15 Příspěvek od Hill »

Já mám s indickými programátory ještě lepší zkušenost: na šesti licencích je třeba něco opravit, tak dálkovým přístupem se pohrabou v jednom z počítačů, přepíšou několik souborů (za asi čtyřhodinové přítomnosti někoho na skype, kdo jim referuje, co to dělá). Začíná se v šest ráno, protože v Bombaji je už půl druhé. A nejpozději v šest, tedy u nás v půl dvanácté, jdou domů.
Takže odpoledne přijdeme na to, že to sflikovali jen v jednom stroji a ne ve zbylých pěti, které s ním tvoří celou uzavřenou síť. Těžko soubory zkopírovat, protože těch oprav bylo už několik, a dřív jsme na to, že něco upravili v každém stroji jinak, nepřišli. Zkrátka soubor, který funguje v jednom z počítačů, už není s druhým kompatibilní, protože v něm už došlo k několika změnám jiných souborů někdy před třemi roky. Dokumentace k programu pochopitelně žádná, verze nikdy nikdo nečísloval, tak u všech souborů je v čísle verze 1.0
Už jednáme se dvěma firmami, jejichž software jsme používali předtím 11 let bez jediného zásahu, než nám klekly postupně dvě ze tří stanic SGI a místo nákupu nové verze pro PC jsme museli chtít indický software (podle hlavního akcionáře kvůli tomu, aby byl s jeho software kompatibilní, ačkoli se ukázalo, že po prvních opravách programů skončila výměna dat, protože formát na obou stranách hlásil chybu.
Ten SW uš snad předloni indické firmy otloukly programátorům o hlavu, ale usnadnilo jim to, že jsou všichni místní. Vrácení licencí od nás zdržují už rok, vrátit odpovídající část ceny se jim taky nechce, tak šporujeme do prasátka na software, který umí to, co potřebujeme, a navíc - umí exportovat data v nekolika běžných a kompatibilních formátech.
Opravdu tyhle národy mají jinak zapojené dráty.
Odpovědět

Zpět na „Zapojení ze šuplíku“