Je zajímavé, že u toho PCIe řadiče s SIL 3132 udávají podporu pro Win7/2008. Taky jeden podobný mám a když jsem pro něj hledal drivery, tak Sil uvádí jako poslední Vistu. Šlo to sice nainstalovat i do Win10 tehdy beta, ale v nich se to chovalo trochu divně. Je otázka, jestli to bylo driverem nebo tou betou. Ve Win7 bez problémů, ale jiné řadiče od Sil vidí Windows přímo jako AHCI, tenhle mi bez driveru nejede. Takže bych se u takovéto kartičky radši díval na podporu v driverech.Celeron píše:Jestli na ní máš PCI nebo PCIe štekry, tak Axago má SATA2 řadič asi za necelý 4 stovky včetně DPH.
Externí hard
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:Je zajímavé, že u toho PCIe řadiče s SIL 3132 udávají podporu pro Win7/2008. Taky jeden podobný mám a když jsem pro něj hledal drivery, tak Sil uvádí jako poslední Vistu. Šlo to sice nainstalovat i do Win10 tehdy beta, ale v nich se to chovalo trochu divně. Je otázka, jestli to bylo driverem nebo tou betou. Ve Win7 bez problémů, ale jiné řadiče od Sil vidí Windows přímo jako AHCI, tenhle mi bez driveru nejede. Takže bych se u takovéto kartičky radši díval na podporu v driverech.Celeron píše:Jestli na ní máš PCI nebo PCIe štekry, tak Axago má SATA2 řadič asi za necelý 4 stovky včetně DPH.
Ahá, teď jsi mi připoměl jak jsem to před časem řešil s podporou Axago. Ten PCI SATA2 pod W7 nejde a vrátil jsem ho. Ale PCIe s SATA III na W7 a W8 chodí, mám ho jako C: v mašině která má jen SATAII a rychlostně je natažení systému o asi 15 sekund rychlejší, než původně přes SATAII.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!