Tesla Ouvertura

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petan66

Tesla Ouvertura

#1 Příspěvek od petan66 »

Zdravím všechny co si to přečtou,mám na Vás velkou prosbu.Koupil jsem zachovalé radio Tesla Ouventura,které po zapojení do sítě (přez žárovku 100W) jen silně bručelo.Něco málo jsem se o tom snažil nastudovat,jsem auto elektrikář takže lampové rádio je pro mne totální španělská vesnice.Jediné na co jsem se zmohl,tak jsem proměřil všechny odpory,vyměnil všechny vadné kondenzátory(černé jakoby asfaltové a elyt)-nakoupil jsem u Denkl. Na Patice EU jsem nakoupil všechny nové elektronky a výsledek nic moc.Už to nebručí a gramo hraje ale rádio ani nehlesne na žádném vl. rozsahu.Nebyl by někdo tak hodný a neporadil by,pokud je to vůbec takto na dálku a laikovi možné.
Děkuji.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Ouventuru neznám, ale 1004A Ouvertura by to mohla být:
nejvíc potíží v těchto šasi (stejné, jako v 624A Chorál) dělají přechodové odpory na kontaktech přepínačů.
Slyšíš při přepnutí například SV->DV nějaký lupanec či chrastění v reproduktoru?
Jestli ne, neprochází signál přes kontakty přepínající rádio a gramo, případně je neprůchozí mezifrekvenční zesilovač a detektor.
Začni čištěním a konzervací těch přepínačů.
petan66

#3 Příspěvek od petan66 »

Při přepínání to někdy jen lehounce zachrastí ale to hluboký lupnutí,tam vůbec není.Děkuji moc za radu,hned večer zkusím vyčisti.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“