Jak se jmenuje tahle součástka? Nevíte někdo?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dave4626

Jak se jmenuje tahle součástka? Nevíte někdo?

#1 Příspěvek od dave4626 »

Dobrý den, včera jsem několik hodin pátral na internetu a nikde nic! TME.eu jsem prolezl odshora dolů :) Zajímalo by mě jak se jmenuje a kde se dá sehnat jednu součástka. Bohužel nemám žádné foto tak se jen pokusím o slovní popis :D

Součástku jsem kdysi dávno viděl v nějaké tiskárně sloužící možná jako nějaký druh dojezdu? Jsou to dva podlouhlé plíšky v průhledné krabičce (rozměry cca 5*5*15mm) které jsou kontaktem spojené, a když se na krabičku zatlačí tak se rozpojí. Raději asi přidám namalovaný obrázek aby to bylo jasnější.

Předem díky a omluvte prosím triviálnost dotazu a neprofesionální popis, elektrice moc nerozumím 8O [/img]
Přílohy
obrazekl.jpg
(6.34 KiB) Staženo 80 x
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

dave4626

#3 Příspěvek od dave4626 »

BOBOBO píše:http://www.gme.cz/mikrospinace/

já se omlouvám, ale mezi mikrospínači jsem to nenašel, ani na gme ani na tme. Ono by to asi mohlo fungovat stejně, ale tahle součástka šla stisknout skutečně velice jemně, nebyl potřeba skoro žádný tlak. Pro moje potřeby je to asi vhodnější než klasický mikrospínač.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Nejspíš to není žádná generická součástka, ale výrobce si to prostě udělal pro tu konkrétní tiskárnu. Některý mikrospínače jdou taky velmi lehce, záleží na typu. Optozávora pak funguje úplně bez odporu v nejhorším.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Napadá mě, že podobné "rozpínače" byly v MGF mechanikách- některé měly kontakty na volno, některé byly v pouzdře z průhledného plastu. A ve videorekordérech taky bývaly, o něco větší.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MATYCH

#7 Příspěvek od MATYCH »

I v domácích telefonech Stropkov
helios

#8 Příspěvek od helios »

Tento spínač sa nazýval "pérový svazek" , tak to bývalo aj uvedené v servis manuáloch magnetofónov čs výroby.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Já si myslím, že by se to dalo vyříznout ze starýho relé LUN nebo podobných paticových od Šraka http://nd06.jxs.cz/337/571/8934404fc0_101243957_o2.jpg
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
dave4626

#10 Příspěvek od dave4626 »

Děkuji všem za příspěvky a pomoc. Zajímavé zjištění je že to nebude standardní součástka, ale že si to výrobce tiskárny nechal udělat jako "atyp".

Já to budu řešit buď přes fotosenzor, a nebo nějaký mikrospínač viz příspěvěk výše, eventuálně si taky vyrobím nějaký atyp :D

Ještě mám takovou zajímavou vychytávku (mimochodem taky vytaženou z tiskárny) dva kontakty ve skleněné baňce, které se spojí působením magnetu :)

Pokud mohu požádat, tuto diskuzi by asi bylo možné smazat, myslím, že to není moc obecné téma.

Všem ještě jednou dík.
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Tie kontakty reagujuce na magnet sa volaju jazyckovy kontakt - to sa bezne predava.
bu2520

#12 Příspěvek od bu2520 »

a ještě tyto kontakty byly v CD a DVD mechanikách
Odpovědět

Zpět na „Součástky“