Vysilač Černá hora , listopad 2015
Moderátor: Moderátoři
Co ty chytáš, je to tam taky?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Bořku, ideální by bylo zjistit, na které z nosných CDMA v blízkosti máš a objednat podle toho v Terozu zádrž 504EX, 515EX nebo 527EX. Ale zavolej si tam a dohodni se, ať ti udělají zádrž předladěnou tak, aby potlačila všechny tři nosné. Sice se tak asi přes -20 dB potlačení nedostanou, ale většinou to úplně stačí.
Propust 555X nemám vyzkoušenou, ani jsem ještě neviděl naměřené charakteristiky, jak dobře potlačuje signály pod K21 a nad K60, ale i ta by mohla pomoci.
Průšvih je totiž v tom, že dva multiplexy máme přímo na K21 a K60, tedy těsně u nežádoucích signálů. Čili jde jen o to, jak silné jsou, a o kolik je třeba je potlačit, protože je potřebuješ na vstupu zesilovače dostat aspoň 6 dB pod úroveň žádaného signálu. Ale to bez měření nezjistíš, jinak totiž nezbývá, než koupit takové propusti dvě a zařadit je za sebou, totéž platí i o zádržích.
Hill píše:Jirko, V1 si pamatuje tuner v MUX3, takže ano, nějaké doplňkové informace tam byly, jen ne aktuální a na jednom ze settopboxů ani ty ne, jen hodiny a tma. Až po opětném načtení programů v MUX3 se přepíše na PrimaMax.
Prima Max mi normálně jede včetně EPG na nový pozici paměti. Sony si ji načel sám, Samsung jsem musel růčo. Na pozici, co byla V1, je stále AKTUÁLNÍ EPG od V1. Kontrolováno po telefonu s člověkem, kterej má funkční V1. Krásno prostě stále EPG od V1 v MUX3 vysílá. Musím se zeptat Libora, ten to platí.
bude to záležitost konkurenčního boje o stanice i výše nákladů - Cinema jede na MUX2, tak je celkem zbytečné, aby byla paralelně ještě na soukromém multiplexu s menším pokrytím. Stejně mi nebylo jasné, proč ji mám i na K25 z Černé Studnice (mimochodem - i zde se zobrazuje hlášení o konci této stanice na MUX4), když ji mám z veřejnoprávního multiplexu2 na K38 z Černé hory i K39 z Krásného.
lumca píše:Místo NC v MPX4 bude PCC. Start 14. 12., promo smyčka cca. od 8. -. 9. 12.! NC již bude vysílat jen v MPX2! Ten z VS TRT - ČH (označení TXu TRT 610) nevysílá na K39, ale K38 (610,00 MHz)! Jinak v MPX4 včera ráno zahájila promo vysílání tv stanice "Mňau tv"!
Bádám jakou cizí řečí píšeš, ani překladač strejdy Gůgla si neškrt.
Taky už mě mňouká.
PS po opravě předchozího příspěvku bezpředmětné!!!!!!