Přinesl mi kolega radiomagnetofon se zatlačeným tlačítkem, že je nefunkční. Po rozebrání jsem zjistil nafouknutý kondík na zdroji, po výměně rádio, kazeťák OK, CD ne, pátral jsem dál a zjistil, že po razantnějším zavření dvířek se CD rozběhne. Po vypnutí opět nereagoval, vydělal jsem mikrospínač a ten se rozsypal, po výměně CD funguje. Jenže mám problém s opravou tlačítek, plast na kterém jsou uchyceny je degradovaný a proto bylo i zatlačeno tlačítko play. Je tam hodně málo místa na uchycení nějakého "pavouka" z plechu a navíc nemám dost šroubečků z digitálek. Dvě tlačítka bych asi opravil, ale zanedlouho by praskly i další, nemá někdo nějaký nápad na opravu? Předem díky za reakce.
Právě, že ty ulomené tlačítka se dají zevnitř "vyztužit" kouskem plastu a přilepit třeba Lepoxem, ale takto upravená tlačítka nemám kde ukotvit původní držáky mají sílu asi 1mm. Jedině opět vyztužit, ale co další přidělání pružného plastu nebo plíšku.
Podívej se na prázdné místa, byly tam tlačítka play a stop. Teď mě napadla jedna možnost, kdyby se daly sehnat tlačítka jako jsou na klávesnici PC(tahle tlačítka bohužel neobejmou mikrotlačítka 6x6mm), tak by to mohlo fungovat.