mŕtve Pocket PC od HP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stephunk

mŕtve Pocket PC od HP

#1 Příspěvek od stephunk »

Zdravím účastníkov fóra, mám doma jedno PPC od HP, je to model h5450(podľa štítku).
Problém je že nešlo vobec zapnúť, otvoril som ho pomeral som pár tranzistorov a diód, cievky v meničoch, vyzerá všetko ok,po premeraní záložnej batérie US1620-nabíjacia LI-ION gombíková 3V batéria-sa mi ukázalo napätie na nej 0,14V takže je asi v prdeli.
PPC je po páde na zem nefunkčné, je možné že je prasknutý nejaký oscilátor popr kryštál?Alebo nefunkčnosť sposobila len zdochnutá back-up bateria?
Vďaka za podnety....
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Zmeraj, funguje napajanie. Ak ano a nebezi to, tak to moze byt krystal.
stephunk

#3 Příspěvek od stephunk »

No, či funguje napájanie to je dosť zložité zisťovanie-baterka má 5 kontaktov a obsahuje v sebe mikrospínač. Druhý mikrospínač je na doske pod baterkou-je to zrejme kontrola vloženia batérie, asi to tipnem na zlú baterku lebo vývod na doske ktorý vyzerá ako napájací-ide od neho (po zemi) druhá najhrubšia cesta má na strane batérie nulový poteciál.Obišiel som napájanie priletovaním +Ubat na tento kontakt(použil som Lionku zo starého telefónu),do série z batériou som dal vypínač.Po zapnutí vypínača blikne display a zas tma, ešte idem skúsiť poriešiť premostenie mikrospínačov, dám vedieť ak niečo pojde,,,zatiaľ díky
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“