Sanyo Eneloop - padělek?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lesana87

#16 Příspěvek od lesana87 »

Z TME mi přišly taky Panasonic BK-3MCCE.
helios

#17 Příspěvek od helios »

RNBW:
Čo sa čuduješ, veď naša krajina je už dávno zberným dvorom €urópy, čo sa inde už nepredáva ako zastaralé, u nás je čerstvou novinkou. :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od cputakt »

Dá se to rozeznat i podle váhy článku jen je třeba zjistit kolik g váží originál.
Kvicala_r

#19 Příspěvek od Kvicala_r »

Nabité nebo vybité? To mi připomnělo diskusi, kolik váží HDD a někdo zmiňoval podle toho, kolik je tam těžkého péčka :lol:
lesana87

#20 Příspěvek od lesana87 »

Čínská váha ukazuje u těch snad japonských BK-3MCCE hmotnost 25,8 g v polonabitém (nebo polovybitém) stavu.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Téma, kolik váží energie v akumulátoru tu bylo před pár lety docela dost propíraný. :) Tenkrát mě zajímal Pb gelovej Panasonic 12V/28Ah. Někdo si tu dokonce dal práci spočítat a vyšlo nula nula nic, takže pro tužku to bude ještě tak 10 x míň. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od cputakt »

Nejedná se o váhu když je nabitá nebo vybitá ale o váhu jako takovou.Padělky nemají takovou kapacitu takže na něčem ubrali a to se dá poznat podle hmotnosti toho článku. Viděl jsem video kde byla fake baterie 18650 rozebral ji a našel v ní malinký Liion lánek s kapacitou snad 100mA zasypaný nějakým práškem.
Tady je video o fake 18650 https://www.youtube.com/watch?v=ffpxehSOfUw
A tady je ten rozebraný článek https://www.youtube.com/watch?v=JzzfzGJpUS8
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od cputakt »

radioelectrum

#24 Příspěvek od radioelectrum »

kamarád rozebral podezřele lehký článek dodávaný k solární svítilně a uvnitř byla vlastní baterie tak 2cm váleček, zbytek byl jen papír. kapacitu tu mělo dle inteligentní dobíječky necelých 300mAh. No co by ale člověk chtěl v solární lampičce za pár korun. A tady to bude asi to samé.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“