TLK43

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

TLK43

#1 Příspěvek od Celeron »

Dostal jsem "neopravitelnej" zobrazovák/regl TLK43. Asi se v nějakým průmyslovým rozvaděči upekl, všechny elyty měly čepice. Po výměně elytů nic, displej ani ťuk. Už jsem ho chtěl vyhodit, ale na některých elytech napětí bylo, na některých ne. Zjistil jsem že jeden pin trafa pulzáku nemá odpor proti žádnýmu jinýmu ale vývod vinutí na něj šel. Tak šlo trafo z plošáku ven a zjistil jsem těsně vedle pájení pinu trafa přerušený smalťák 0,2 mm. To byla piplajda trafo je 22x22x20 mm a má 4 a 6 vývodů v rastru 2,5 mm. Kupodivu šel smalťák povytáhnout z vinutí asi 1 mm a znova zapájet na pin.
Už maká a je to pěkná hračka. 8-) Vstup asi cokoliv, co si člověk vybere z unifikovaných signálů, I, U, PTčka, termočlánky ve všech zapojeních, uživatelsky definovaný NTC, PTC, odporový snímače a kdovíco dalšího. Výstup to má 2 definovatelný relátka, převodník vstupního signálu na 0-10V, všeljaký alamy a spínací funkce s hysterezí a taky PID regl. Manuál na netu je. Ovšem přiznám, že nastavení PIDu je pro mě španělská vesnice. Když jsem to viděl naposled ve škole, tak to bylo ještě pneumatický. :oops:
Na co v baráku takovouhle věcičku použít? Topení zregulovaný mám, na nějaký prostý zobrazování třeba teplot to docela žere.
Nenapadá vás někoho nějaký smysluplný "domácí" využití?
Pokud ne, tak to zůstane v regálu jako kontrolní přístroj na různý sondy....
Přílohy
DSC01663.jpg
(28.84 KiB) Staženo 165 x
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#2 Příspěvek od Celeron »

Čistě náhodou, není tu někdo, kdo ví jak nastavit PID regl U ty TLK43 nebo jen obecně? Má to taky Autoself a Autotuning ale nějak netuším vo co go. :oops:
Jirka

doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

Nevím zda to pomůže,tady je manuál a katalogový list.
http://www.zefin.cz/cs/Produkty/logitro ... 1577p.html
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Já ten návod mám, bez něho neuděláš ani základní nastavení. Tak nějak regulaci se spínáním přes alarmy s hysterezí nastavit umím, ale na servo a pomalou soustavu je potřeba PID a jak se nastaví jednotlivý složky P, I, D netuším...
Díky za snahu.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“