Prodej KOH a LiOH pouze na IČO, proč?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sandal

Prodej KOH a LiOH pouze na IČO, proč?

#1 Příspěvek od Sandal »

Asi se všichni pokakali že draselnej a lithnej louh nechce nikdo prodat?Nebo to taky patří mezi zakázaný chemikálie?Všude jen na IČ.Chápu že je to silná zásada a hrozí poleptání,ale tohle už je na mě moc.
konosuke

#2 Příspěvek od konosuke »

Všichni jsou předposrani z hrozby terorismu, vládní pohlavári zejména ačkoli zrovna těm hrozí leda hovno. Jo a chemikálie...ať rovnou zakážou mletý cukr z konzumu, tenhle smíchanej s obyč. sanitrou (KNO₃) no však Vy víte.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od CZJKP1 »

Potřebuješ do baterek?

Prý se dá použít i čistý Hydroxid Sodný, co se dá koupit v drogerii ale měl by to být čistý NaOH, ne čistič odpadu. Článek má pak jen nepatrně větší vnitřní odpor.

Co se týče toho LiOH, mi bylo řečeno, že se používá jen při první náplni a slouží ke zlepšení činnosti elektrody při hodně nízkých teplotách a pak nemá cenu ho tam dávat...

Nevím, co je na tom pravdy. Praktickou zkušenost s tím zatím nemam ale jiní ano.

To jsi asi slyšet nechtěl, určitě je lepší tam dávat to, co tam patří. Určitě máš nějakého kamaráda, který podniká nebo má firmu a vezme to na sebe.
Sandal

#4 Příspěvek od Sandal »

Mám to do baterek.Nebyly na nich 3 roky gumičky,takže elektrolyt je KO.NaOH doma mám ale máš pravdu,nechce se mi ho tam dávat.Taky proto,že je už hodně starej a je možný že některý lahve mohly bejt hůř zavřený a hydroxid natahnul CO2.Z toho důvodu se taky louh mění protože degraduje oxidem uhličitým.O tom LiOH jsem taky slyšel ale každej říká něco jineho.Vzhledem k tomu že je docela drahej tak na něj prdim.
S tim kámošem podnikatelem je asi jediná možnost.
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

konosuke píše:... no však Vy víte.

Víme :lol: Jak tohle všechno dopadne... :?
LADER

#6 Příspěvek od LADER »

CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od CZJKP1 »

Sandal píše:O tom LiOH jsem taky slyšel ale každej říká něco jineho.

:prst:...

Dokonce internetem kolují "zaručené" návody s peroxidem vodíku (které byly dokonce patentovány) "jak navrátit bateriím NiCd kapacitu". Někdo říká, že to funguje dokonale, jiný, že by si tím ty články nečistil, protože to sice pomůže, ale poznamená se to na nich a po čase na tom jsou ještě hůř, tak Ti nevím :D.

Každopádně, pokud tam nebyly gumičky, tak je to maximálně na "pročištění odpadu".
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Habesan »

Protože draslík reguluje srdeční činnost. Nějaké množství ho v krvi máme stále.
Při krvácení do žaludku (při konečném stádiu žaludečního vředu) se znovu vstřebává a činnost srdce se zpomaluje.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

V předpisech pro údržbu Ni-Cd baterií je psán jako elektrolyt směs hydroxidu draselného a hydroxidu lithného a navíc tzv - článkový olej.
viz zde:
http://www.saft-ferak.cz/cz/downloads
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

TO Sandal-

Na väčších žel. staniciach, v lokomot. a vozňových depách , predtým aj na telef. staniciach majú zaručene baterkárne, kde ho používajú na údržbu a neverím, že nenájdeš dobrú dušu, čo ti už správne nariedenej nedá za liter-dva.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od CZJKP1 »

Tudy cesta už nevede. Zjišťoval jsem to taky. A třeba takové ČD si údržbu sami nedělají ale nechávají si to udržovat od firmy, platí si i likvidační firmu, takže ani žádné články "na povale" nejsou.
Sandal

#12 Příspěvek od Sandal »

Hehe.Mám švagra v železničnim depu v Nymburku.Bohužel pro mě nehne ani prstem protože nesnáším jeho mámu-mojí tchýni.To je smůla co?
fredis

#14 Příspěvek od fredis »

Teď podle EU budou i kuličkovky na zbroják! :lol: :lol: :lol:
samponek

#15 Příspěvek od samponek »

KOH je nebezpečný, někoho může napadnout vyrobit kyanid draselný reakcí se dvěma běžně dostupnými chemikáliemi a když by zrovna neměl po ruce jednu z nich, tak se dá získat z dalších dvou jiných, zcela běžně dostupných i v Hornbachu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“