Diametral laboratorni zdroj P230R51D schema

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Habesan »

Na co potisk, maj přece schéma.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Mozeme byt radi, ze tam su konektory a nie je to prispajkovane do dosky, ze? :D

[edit]
Ako napriklad tu:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 270#763270
hercikp

#33 Příspěvek od hercikp »

Fuj to je bast , ještě že jsem si to nekoupil a koukal jsem na něj ,ale nějak se mi to nelíbilo.
Mám CPX200D a to je věcička ,jsem velice spokojen!!!
Hydrawerk

#34 Příspěvek od Hydrawerk »

To je spínaný zdroj od Thurlby Thandar Instruments z UK? No vypadá dobře. Snad neobsahuje moc exotických nebo zákaznických integráčů. Ale co už. Ten p0sr4ný Diametral obsahuje taky nějaký AVR Atmel, který když odejde, tak je to v h4jzlu.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 05 pro 2015, 18:58, celkem upraveno 1 x.
PavelFF

#35 Příspěvek od PavelFF »

Hydrawerk píše:... Ten p0sr4ný Diametral obsahuje taky nějaký AVR Atmel, který když odejde, tak je to v h4jzlu.

"Ten posraný Diametral obsahuje taky nějaký AVR Atmel, který když odejde, tak je to v hajzlu."

Proč prznit češtinu, ta krásná slova projdou i bez paznaků.
hercikp

#36 Příspěvek od hercikp »

jasný je na prd i vzhledově FUUUJ
bobr

#37 Příspěvek od bobr »

Proč fouká ventilátor u Diametralu dovnitř a u Statronu ven?
psticha

#38 Příspěvek od psticha »

Zdravím, dá se někde sehnat program do procesoru PIC 16F627 ,který je ve zdroji Diametral L240R51D ?
Popřípadě zkušenosti s ochotou výrobce poslat naprogramovaný procesor?

Procesor mi začal strašně topit a cca po 5 vteřinách po zapnutí zdroje strhne napětí na stabilizátoru 7805 , který ho napájí na cca 1 V.

Dík
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Jenys »

Zdravím a přeji krásný den.

Obnovím toto téma, nechci zakládat další.
Mám otázku ohledně zapínání ventilátoru ve zdroji Diametral P130R51D. Při jaké teplotě je optimální zapnutí ventilátoru v tomto zdroji?
Já tenhle zdroj dostal s tím, že vypadává hlavní pojistka. Chyba byla v usměrňovacím bloku, plast byl roztržený. Po výměně zdroj naběhl a funguje, jen mi přijde divné, že ventilátor nechce dlouho zapnout. Nemám teploměr, ale zkusil jsem na termistor bez chladiče foukat horkovzduchem nastaveným na 100°C podle stupnice, až po chvíli zapne, takže funguje. Kolik by tedy prosím byla optimální teplota na správnou funkci chlazení. Na netu jsem nic moc nenašel, možná blbě hledám. :roll:
Moc děkuji.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
elektrosvit

#40 Příspěvek od elektrosvit »

Jenys píše:Já tenhle zdroj dostal s tím, že vypadává hlavní pojistka. Chyba byla v usměrňovacím bloku, plast byl roztržený. Po výměně zdroj naběhl a funguje...
Taky? Opravoval jsem tento zdroj asi před rokem a závada byla úplně stejná. Rozběhnutí ventilátoru jsem v provozu nikdy nezaznamenal.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Jenys »

To:elektrosvit-Díky za odpověď, no já si myslím, že právě může být problém v přehřívání tech výkoňáků i gréce. Ten gréc jsem dal co jsem našel doma a ten má právě kovovou dosedačku a je na 15A /150V s fastonama.
Trochu jsem zdroji dával zabrat, abych vyzkoušel co vydrží a čekal kdy zapne ventilátor. Zátěž byl rezistor 5 ohm 2,2A. Abych uspíšil ohřátí, zvedal jsem pomalu napětí a po nějaké době, když už to bylo dost horké, proud stoupal ke 4A se konečně zapnul ventilátor, pak najednou bylo na displeji 44V, tak jsem to vypnul.
Prorazil hned ten první BD711. zatím tam mám pokusně jen ty dva zbývající.
Našel jsem doma nějakej čínskej digi teploměr se sondou, tak jsem to zkusil změřit, teplota tam vylezla na skoro 80°C a nic. Tak jsem sundal tu smršťovačku z termistoru a dal tam tenší. Ta původní měla 0,6mm sílu.
Teď to zapne asi na 75°C a zachvíli to dost ochladilo. Tož to je moje zkušenost. O tom Diametralu jsem jen slyšel, ale nikdy ho neměl, natož rozebranej. No tedy kolik je ta správná hranice, kdy má spustit ten ventilátor? K tomu nikdo nic :?: :(
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
elektrosvit

#42 Příspěvek od elektrosvit »

Taky jsem z něj netahal nikdy větší proudy než pár set mA. V opravovaném kusu byl můstek plastový s vývody do DPS a teplovodivá pasta byla asi tak na půlce stykové plochy s chladičem.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Jenys »

To pak byl zbytečně silnej zdroj :D
Hydrawerk

#44 Příspěvek od Hydrawerk »

Na webu https://www.hobbytechnik.cz/ jsem narazil na jakousi novou verzi zdroje Diametral, kterej ještě není v prodeji... Nějak nadšen nejsem...Zlatej Statron.
Přílohy
Diametral M14 pic02.jpg
Diametral M14 pic02.jpg
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“