Nové CD a DVD optiky
Moderátor: Moderátoři
Nové CD a DVD optiky
chcel by som vidiet niekolko vasich nazorov a konkretnych skusenosti s nakupom, vymenou a hlavne fungovanim, resp. nefungovanim novo zakupenych optik CD, resp. DVD.
Uz v minulosti som niekde cital, pocul od kolegov opravarov a tiez sam som mal za dlhy cas niekolko situacii, ze po vymene novej optiky sa tato spravala horsie, niekedy uplne zle.
Aj teraz mam taky problem, ze CD mechanika v opravovanom zariadeni funguje, sem-tam nacita CD na viac pokusov, niekedy preskakuje skladba pri hrani. Vymenil som komplet novu CD mechaniku aj s optikou, ta absolutne neidentifikuje medium, neroztoci sa. Pohyb cocky pri nacitavani pocujem. Proste povodna mechanika funguje, nova nie.
Prepojky a paskove vodice neriesme.
Zatial zamerne neudavam firmu, kde som to kupil, lebo v prvom rade sa nechcem nikoho dotknut, urazit, lebo viem, ze ak by bol tovar vadny uz pri ich nakupe, tak s tym neurobia nic a nemozu byt upodozrievani.
Vdaka. cabernet
Ano, KSS213 je jedna z hodně rozšířených optik a jelikož ji už žádný velký výrobce nepotřebuje, tak to asi s její výrobou není valné, nejspíš ji produkuje dneska někdo v garáži u letiště někde za devatero rýžovými poli.
Naopak po osadení celých nových mechaník do CD rekordéru Philips CDR-775 nastal problém, mechanika v decku "CD player" má občas problém s načítaním, nerozpozná disk, po vysunutí a zasunutí sa načítanie bez problémov podarí, mechanickou závadou to nieje...
takže dnešná produkcia nových CD a DVD optík a mechaník je zrejme zväčša už len druhovýroba, nieje to už to pravé "original genuine part"....
- Philip_Fry