Repeater na 433 MHz?

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Repeater na 433 MHz?

#1 Příspěvek od forbidden »

Na netu jsem viděl nějaký repeatery na 433 MHz, má s tím někdo zkušenosti, může to fungovat? Konkrétně mi jde o zvýšení dosahu obyčejných bezdrátových teploměrů. Nechci zasahovat do zapojení, repeater má být univerzální řešení pro několik přístrojů zaráz.
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Obecně - není možné něco současně přijímat, zesílit a vysílat na stejné frekvenci.
Přijmout, překonvertovat na jinou frekvenci, zesílit a tam odvysílat je pro dané využití nepoužitelné.
Přijmout, nějak zaznamenat do paměti a pak odvysílat na stejné frekvenci s větším výkonem je teoreticky možné, otázkou je jak to zaznamenat, aby to po odvysílání dokázal "cílový přijímač" správně přijmout a rozkodovat.

Úplně jiný problém je legislativní pohled. Zvonky, termostaty, teploměry, dálková ovládání,... mají nějak omezené výkony.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Přesně to mi vrtá hlavou taky, ale když to prodávají...
Třeba toto, nebo toto. Ledaže by to fungovalo jen s nějakým specifickým vysílačem, kterýho by to znalo.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“