Tesla 4115U Luneta
Moderátor: Moderátoři
Tesla 4115U Luneta
Pustil jsem se do renovace této tv,pořídil jsem jí na inzerát,podle minulého majitele byla dlouho v provozu a odstavena byla až když odešla obrazovka,byla osazena Zelos AW43-881 a měla spálené žhavící vlákno.Provedl jsem klasickou renovaci spočívající ve výměně popraskaných svitků,formování el.kondenzátorů,bohužel jediná obrazovka kterou jsem mohl osadit byla německá B43 G2,měla však úplně smytý akvadak z obrazovky,provedl jsem náhradu nalepením alobalu,sice to není moc košer ale obrazovka funguje.Ted k problému,tv naběhne,zvuk ok,obraz se dá potenciometrem pro řádkovou frekvenci seřídit tak že je ok,ale vydrží tak cca 20s. a pak se rozpadne do pruhů,poté ho lze opět seřídit,ovšem vydrží ještě kratší chvilku.Zkoušel jsem vyměnit všechny kondenzátory okolo ECH81 i ECC82 až na keramické a žádná žměna.Tak se chci zeptat zda se někdo z Vás nesetkal se stejným problémem.Předem upozornuji že nevlastním osciloskop takže nemohu kontrolovat průběhy napětí.
Jinak biblí pro amatérské opraváře a restaurátory takových dnes už historických tv je vynikající kniha - Štofko: Amatérské opravy televízorov. Před dávnými lety jsem s její pomocí opravil téměř vše, a to i bez osciloskopu. Je tam popsaná i metoda velmi informativního zjištění amplitudy impulsů, či jejich nepřítomnosti (pokud není osciloskop) pomocí běžného voltmetru s použitím oddělovacího kondenzátoru. Dobrý je na to i starší vynikající měřák z NDR - UNI11e, kde je již kondenzátor pro obdobná měření vestavěný.
- sambiliong
Kód: Vybrat vše
http://www.ges.cz/cz/sprej-graphite-200ml-GES08003225.html