Dnešní aktualizace W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

Dnešní aktualizace W7

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes přišla po delší době nějaká aktualizace zabezpečení W7. Od tý doby mě svítí dole vpravo hláška, "Tato kopie systému není pravá". Co to je za bordel, mám tu originál krabici W7 a fakturu a nikam jinam jsem W7 neinstaloval, pouze po tom, co lehlo Core Duo na novej Haswel board. Ta přeonstalace si řekla o telefonickou aktivaci a po ní PC jelo možná 4 měsíce.
A od tý aktualizace taky Avast chytá jeden útok za druhým. :evil:
Netušíte co s tím? Všechny dnešní aktualizace jsem odinstaloval, samozřejmě to tam straší dál.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

Vrátit se oden zpět?
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Proč to aktivuješ telefonem?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

xxxe píše:Vrátit se oden zpět?

To jsem zkoušel, je to tam stále. Nojo, ale kvůli čemu to dělá?
to serviceman: No protože to po netu při instalaci na novej board nešlo.
Jirka

serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Zkus "slmgr.vbs -ipk číslo" v command line. To mi chodilo vždycky.
xsc

#6 Příspěvek od xsc »

Tohle je standardní MS bordel. Je potřeba to řešit s jejich supportem. Problém je ale v tom, že OEM instalace použitá na jiné desce, než se kterou byla koupená (a prvně nainstalovaná), podle smlouvy nelegální je. Takže bych to nijak nezdůrazňoval a jen tvrdil, že se chyba objevila po dnešní aktualizaci. Přenosná je jen krabicovka, která je ale 2x dražší.
Nakadah

#7 Příspěvek od Nakadah »

Že by snaha protlačit UPDATE na W10? :lol:
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Zkus "slmgr.vbs -ipk číslo" v command line. To mi chodilo vždycky.

Píše, že slmgr.vsb není název vnitřního ani vnějšího příkazu. Co má být ro číslo?
Díky
Jirka

Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Tohle je standardní MS bordel. Je potřeba to řešit s jejich supportem. Problém je ale v tom, že OEM instalace použitá na jiné desce, než se kterou byla koupená (a prvně nainstalovaná), podle smlouvy nelegální je. Takže bych to nijak nezdůrazňoval a jen tvrdil, že se chyba objevila po dnešní aktualizaci. Přenosná je jen krabicovka, která je ale 2x dražší.

A že jim to 4 měsíce nevadilo...
Jirka

CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od CZJKP1 »

Kdysi se někdo z EB ptal na podpoře MS, jak je to s licencemi při různých změnách HW a za různých podmínek, bylo tu o tom vlákno.

Mám zato, že pokud deska odejde a není již tentýž model k sehnání, je potřeba napsat čestné prohlášení a s ním se obrátit na MS aby product key přiřadili k nové desce.
serviceman

#11 Příspěvek od serviceman »

Celerone, číslo je instalační číslo, a spouští se to v dosovském okně jako admin.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od CZJKP1 »

xsc píše:Tohle je standardní MS bordel. Je potřeba to řešit s jejich supportem. Problém je ale v tom, že OEM instalace použitá na jiné desce, než se kterou byla koupená (a prvně nainstalovaná), podle smlouvy nelegální je. Takže bych to nijak nezdůrazňoval a jen tvrdil, že se chyba objevila po dnešní aktualizaci. Přenosná je jen krabicovka, která je ale 2x dražší.

Tak tady to je:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=60

6) Pokud se základní deska porouchá po záruční době a servis (nebo já osobně) ji vyměním za jinou základní desku, mohu použít licenci k povodní základní desce? - Ano, ale jen v případě, že původní typ desky již není k dispozici. Bude vyžádána dokumentace o koupi nové desky/výměně servisem, v případě, že si ji budete měnit sám, bude vyžádáno i čestné prohlášení.
Celeron

#13 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Celerone, číslo je instalační číslo, a spouští se to v dosovském okně jako admin.
¨
Dělám to přesně jak píšeš. Na webu jsem našel že musíš nejdřív nastavit cestu na cd c:\windows\system32
A pak teprv slmgr.vbs -ipk To mi bez čísla poprvé prošlo a vyhodilo help asi 5 možností zadání. Ale podruhý už jsem se tam nikdy nedostal, stále hlásí cesta nenalezena. Zkusil jsem znovu otevřít Command line jako správce a stále stejný. Po restartu PC stále stejný.
Když kouknu do vlastností PC tak tam je napsáno Systém Windows aktivován a ID produktu hausnumero.
Jirka

serviceman

#14 Příspěvek od serviceman »

Takže systém je aktivován a současně "Tato kopie systému není pravá"?
satam

#15 Příspěvek od satam »

A co je na faktuře? Systém OEM? Pokud ano, tak instalací na jinou MB se stává nelegálním, protože je napevno svázán s MB, na kterou je nainstalován poprvé!
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“