Dnešní aktualizace W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

CZJKP1 píše:Tak tady to je:

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=60

6) Pokud se základní deska porouchá po záruční době a servis (nebo já osobně) ji vyměním za jinou základní desku, mohu použít licenci k povodní základní desce? - Ano, ale jen v případě, že původní typ desky již není k dispozici. Bude vyžádána dokumentace o koupi nové desky/výměně servisem, v případě, že si ji budete měnit sám, bude vyžádáno i čestné prohlášení.
Tohle je jedna z možných odpovědí. Další byla, že je to OEM produkt, na který MS neposkytuje podporu, ale máte se obrátit na prodejce desky/PC.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

To je ale stále diskutabilní. Pokud deska odešla a už není stejná, tak jde vždycky systém přeinstalovat, případně aktivovat přes telefon. Jde o to, že instalace na jiný PC je nezákonná.
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

serviceman píše:Takže systém je aktivován a současně "Tato kopie systému není pravá"?
Ano, to se stává. Aktivace proběhne OK a po čase MS spustí nějakou utilitu, která vyřadí podle MS závadná čísla. Nejčastěji se to dělo u XP, když MS vydal update na "ověření pravosti". U Win7 jsem se s tím ještě nepotkal. Možná je to jen blbá práce toho ukrajince, co to na hotlině aktivoval :-)
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

serviceman píše:Takže systém je aktivován a současně "Tato kopie systému není pravá"?

Ano, přesně tak. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:To je ale stále diskutabilní. Pokud deska odešla a už není stejná, tak jde vždycky systém přeinstalovat, případně aktivovat přes telefon. Jde o to, že instalace na jiný PC je nezákonná.

Co je jiný PC? Když ti odejde board, tak koupíš novej a protože po 3-4 letech neseženeš board pro původní procík, tak máš vlastně všechno jiný, zůstaly pouze disky, bedna, monitor a klávesnice.
Jiný PC bych myslel jako že ta OEM verze jede na 2 mašinách současně. No a to nejede.
Tak co teď? Koupit krabicový W8.1 a down? Nebo se dají ještě koupit W7 Home 32? Doufám, že nebudu muset všechno zase přeinstalovávat, to by mě z toho už jeblo. :evil:
Jirka

xsc

#21 Příspěvek od xsc »

Za dob XP se to několikrát změnilo. Ono to dřív ani nešlo vázat na desku, protože ze staré desky systém ani nezjistil nějakou identifikaci - v tom lepším případě se deska hlásila třeba jako Gigabyte, bez typu. To se objevilo až později. Také způsob prodeje se u OEM měnil - nejdřív se skoro libovolným HW - já jsem kdysi jedny XP Home koupil jako OEM s disketovou mechanikou :-) Později už jen s něčím, co tvoří základ PC - deska+CPU. Po vydání Visty se to ještě víc omezilo. Prakticky ale šly XP po čase nainstalovat na zcela jiný HW a daly se znovu aktivovat. Ovšem kdybych to měl v účetnictví firmy, tak by to byl teoreticky problém, protože by to nesedělo s fakturou. Pro domácnost je to jedno, tam není povinnost držet doklady, stačí jen ta samolepka.
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Celeron píše:Tak co teď? Koupit krabicový W8.1 a down? Nebo se dají ještě koupit W7 Home 32? Doufám, že nebudu muset všechno zase přeinstalovávat, to by mě z toho už jeblo. :evil:
Nejdřív bych zavolal na MS a zkusil se zeptat, co se stalo. 4 měsíce to jelo, aktivovalo se to u nich po telefonu, po upgradu je problém. Když budou mít náladu, tak jen vyresetují číslo. S downgradem může být problém (a u Home ani nebude povolen), protože vtipná rada MS zní sežeňte si někde SN, my vám to s ním aktivujeme.
Temnenebe

#23 Příspěvek od Temnenebe »

Přečetl jsem si všechny komentáře k tomuto dotazu a utvrdilo mě to pouze v jednom. Microsoft se někdy chová velmi podivně a proto jsou reakce uživatelů všech Windowsů vystaveni nejrůznějším praktikám, jen aby zachovali správný chod "voken". To je i případ ohledně hlášky, že používáte nelegální systém" a to i v případě, že máte zakoupenou licenci, takže tato hláška skutečně naštve. Mohl bych poradit nelegální pomoc, která tuto hlášku skutečně odstraní a to je ( "stáhnout legalizátor windows") a pak jej spustit. Po restartu by již tato hláška neměla uživatele otravovat a znervozňovat.
Achab

#24 Příspěvek od Achab »

A co zkusit odstranit WGA (Windows Genuine Advantage)? Někdy se tyto hlášky objevily i u legálních XP SP3. Instalace zůstala legální pouze se znefunkčnilo ověřování pravosti. U svých XP SP3 jsem to při reinstalu dělal už preventivně. Pro XP na to jsou i různé utility - WGA removery.

Ovšem nevím jak je to ve Win7 ale zřejmě je to už taky vyřešeno - stačí hledat "odstranění WGA Win7". Při chybné ruční úpravě registru se může znefunkčnit systém takže nějaký ověřený remover je vhodný.

edit: jestli to není ten "legalizátor Windows" jak píše Temnenebe. V tomto případě se ale domnívám že i když odstranění WGA je zásah do ověřovacího mechanismu OS tak je pořád řádně licencován a legální.
Celeron

#25 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem zkusil Mrkvosoftí Live Chat podporu, problém jsem popsal. Napsali mě, že pokud je W7 registrovaný, není možné, aby byl nepravý a byla tam ta hláška. Měl jsem zkusit Slui 3 a zadat znova Product key a pak Slui 4 a telefon aktivaci. Jenže ani jedno Slui nešlo spustit. Tak mi bylo doporušeno Scf /Scannow a reset.
Tak teď nevím... Co když mi to po zadání Product key neudělá aktivaci? :roll:
To jsem na tom teď líp. :wink:
Jirka
edit: tak po restartu hláška "Skončila platnost registrace W7". Tak jsem zkusil to Slui 3 a znova jsem zadal Product key a ani tu nechtělo Slui 4 a telefonickou registraci, hláška o nepravosti zmizela a ve vlastnostech PC je že mám W7 aktivován.
Tak to vypadá, že zločinec nejsem. :)
Jirka

TAKJAN

#26 Příspěvek od TAKJAN »

Mně to po instalaci psalo taky asi 14 dnů. Pak to už dalo pokoj. Dnes mně to stáhlo aktualizace. Radši je nebudu instalovat. Mám legální OEM (doufám).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“