Oprava Tesla Condor

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kvicala_r

#16 Příspěvek od Kvicala_r »

V každé automotive firmě pro exterior lighting budou umět perfektně kovit plasty hliníkem - chromovaný vzhled. Dokonce třeba při použití vhodného laku ten povrch vypadá jako zlacený :) Výdrž takových řešení je celkem dobrá po mechanické stránce a výborná po stránce teplotní :wink:
Elektronik55

#17 Příspěvek od Elektronik55 »

Zdravím přátelé ,
tak jsem vyhrál na Aukru Tesla Condor za 710,- Kč ve stříbrné barvě, nehrající a pěkně rozšťouraný a o to mě šlo , dát si pěkně postupně (vyhrát si s hračkou) na stará kolena , vše dohromady . Rádio jsem již rozjel a dnes i mechaniku tak , jak má . Stačily součástky zapadlé kdesi v šuplíkách , nějaká ta chemie ,trocha trpělivosti a už to funguje .
Co ale nemám , jsou ty nešťastné knoflíky , konkrétně ty malé na reg. hlasitosti - pravý kanál a reg. úroveň záznamu - pravý kanál , také schází ten stříbrný knoflík "hlavní vypínač". No a nejsou tam žádné šrouby na zadní kryt .
Prosím tedy o pomoc .

Vladimír
Vladimír
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od cputakt »

S knoflíkama to je problém těžko se shání (sám bych je potřeboval) ohledně zadního krytu tak taky jsem koupil takový starý polorozebraný kousek a zadní kryt byl chycený vruty do dřeva na křížový šroubovák.Průměr asi 2- 2,5mm délka asi 50mm.
TAKJAN

#19 Příspěvek od TAKJAN »

S Condorem jsem si vyhrál. Dokonce nainstaloval Dolby B. Teď používám jen radio, ten tuner nic moc, ale předělávat už to nebudu.
Elektronik55

#20 Příspěvek od Elektronik55 »

Ano máš pravdu ,
s těmi šroubky jsem měl za to , že se dají sehnat bez problému , ale bohužel . No nic , změřil jsem hloubku otvoru pro šroubek v "bedně" a hloubku "utopení" šroubku po hlavu v zadním krytu a vychází to na 25mm a průměr šroubku 3mm (zkusmo krátkého) , který tam jde krásně volně zašroubovat až po hlavu a pak dotáhnout "na krev" . Takové šrobky jsou k mání , ale v téhle délce bude potřeba porovnat stoupání závitu . Těch krátkých mám dost , leč prodloužit nejdou .
Zrovna teď jsem se přechválil při opravě rádia , začalo se rozlaďovat a i poklesla hlasitost a to jak na AM tak na FM , stabilizátor sedí na 10ti voltech.
Hold s tím bude ještě práce , ale to jsem chtěl (mám hračku).

Vladimír
Vladimír
Elektronik55

#21 Příspěvek od Elektronik55 »

DOLBY B,
toto mohlo být u Condora docela zajímavé , pokud se provozoval na vlastí repro . Použily - li se externí repro. tak to "rozšíření" WIDE" bylo dostačující ,ale záleží samozřejmě na požadavcích každého z nás .
Jinak ale si myslím , že po cca 30ti letech je tento přístroj , za který se TESLA nemusí stydět i když v tom nebyla sama . No řekni sám .

Vladimír
Vladimír
TAKJAN

#22 Příspěvek od TAKJAN »

Jo, zvuk hodně dobrý
Elektronik55

#23 Příspěvek od Elektronik55 »

Hotovo , Tesla Condor .
ale dal mě zabrat . Překvábka od výrobce oproti schématu . Nyní čekám od allegro přes aukro z Polska dalšího Condora , který nebude zrovna tip ťop .
Nafotím postupnou renovaci .
Tady je mnou zrenovovaný Condor , ale ten nedám z ruky .
Přílohy
upraveny_Můj Condor 001.jpg
(187.77 KiB) Staženo 305 x
Vladimír
michal12

#24 Příspěvek od michal12 »

Nedávno jsem si ho donesl z SD. Vzhledově skoro jako nový, až na dva rozpadlé knoflíky (klasika). ALE nějaký uživatel si hrál na Šakalí léta a udělal na stupnici nožem hluboký zářez. :heat: Je to dost vidět, ale myslím že kdybych se s tím pokoušel něco udělat tak to akorát zvýrazním :evil:
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od cputakt »

Tady jsou moji dva krasavci,oba plně funkční a ve stavu nových kusů.
Pro toho černého jsem si zajel až do Polska je to polská verze a byl od prvního majitele. Ještě než jsem ho otevřel (na výměnu řemínků) byla na jednom šroubu plastelinová plomba.
Přílohy
condor.jpg
(116.36 KiB) Staženo 216 x
Elektronik55

#26 Příspěvek od Elektronik55 »

Jsou to "krasavci" , ještě potřebuješ "červenýho". V Polsku vyjdou laciněji , ale ta doprava ! Vnitrostátní doprava v celém Polsku vyjde např. "Na dobírku" 25 ZL = cca 150,- Kč což je dobré , ale jakmile to jde přes hranice , tak ouvej ! Na Slovensko cca 20 € , do Česka až 30 € , záleží na vzdálenosti . Tyto informace mám od polského "prodejce" přes ALLEGRO .
Uvažuji o "poste-restante" někde těsně za hranicema . Kdo má v Polsku příbuzné, nebo známé u hranic a sám to má pár km, tak ho tohle nemusí zajímat .
Pro michal12 : - ten škrábanec na stupnici je kde ? Zkus to nafotit .
Vladimír
Elektronik55

#27 Příspěvek od Elektronik55 »

Pro "michal12"
rozhodni se co bude pro Tebe lepší , sehnat jiné plexi , nebo ho vyleštit .
XERAPOL odstraňovač rýh 50g CONRÁD.cz , nebo QUIXX 50g . Není - li to moc hluboké , také "zubní pasta".
Je - li ten "škrábanec" na panelu stupnice , tak co "FIX" na škrábance autolaku ?
Vladimír
radioelectrum

#28 Příspěvek od radioelectrum »

čím se ta polská verze liší ? Popiskama ?
Elektronik55

#29 Příspěvek od Elektronik55 »

Ty co jsem viděl i na ALLEGRO jsou naprosto stejné ! Rozdíl pouze v barvách skříně , rámečků kolem repro. mikro. falešných imbusů a knoflíků .
Během výroby docházelo k malým změnám vnitřního zapojení , např. v ochraně proti "přepólování" z externího zdroje , změna zapojení na tištěném spoji destiček koncových zesilovačů (pozor při výměně MBA 810 DAS) !!!
V našich od "Tesly"jsou repra ARO 4659 a "Unitra" tam dávala (údajně) náhradu . Pozná se to podle toho , že na magnetu není nic vytištěno , ale je tam kulatá samolepa Tesla . Tyto "polské" prý hrají hůře v nízkých kmitočtech .
Vladimír
michal12

#30 Příspěvek od michal12 »

Bohužel, ta rýha není jenom přes plexisklo, to by nebyl takový problém. Je dlouhá asi 3-4cm. A taky to není jenom škrábanec, ale docela hluboký zářez nožem. Mám ho teď zaskládaný za vrstvou harampádí, jestli se k tomu večer dostanu tak to nafotím. Ale nic s tím asi dělat nebudu, obávám se, že bych to ještě víc zkazil. Napsal jsem to tady, jenom protože mě to pořadně nasr..o a tenhle thread mi to připomněl.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“