xsc píše:Od WinVista a výš je to trochu složitější.
Ptá se na XP.
Moderátor: Moderátoři
xsc píše:Od WinVista a výš je to trochu složitější. Při připojení k nové síti se systém zeptá, o jaký typ sítě se jedná. Pokud uživatel nastaví internet, je činnost wokenní sítě omezená a okolní počítače nejsou vidět. Je potřeba nastavit doma nebo v práci, pak to interní firewall odblokuje. Samozřejmě je žádoucí to udělat jen v případě, kdy jsou ty počítače za nějakým routerem.
Já bych zůstal u toho, že pro windowsí síť být stejná musí. Už se mi stalo, že jsem omylem nastavil jinou masku. I když obě PC do rozsahu spadala a mohla na sebe pingnout, windowsí síť nefungovala. Čím vyšší verze Windows, tím víc toho v rámci zabezpečení kontrolují. U Win7 už to vzájemně nesíťuje ani při blbě nastaveném datu, XP to ještě ignorují.PixelOrgy píše:ad 1 - v tomto pripade bych to zjednodusil na "maska musi byt stejna". Samozrejme nemusi, ale s tim bych asi tazatele nezatezoval
Mira_A píše:Neblbněte ho. DNS by měla být lokální a né žádná 8.8.8.8
Jak takový vzdálený server ví jaké máte lokální IP.![]()
Většina těch krabiček to umí, že dělá lokální server DNS.
xsc píše:Já bych zůstal u toho, že pro windowsí síť být stejná musí. Už se mi stalo, že jsem omylem nastavil jinou masku. I když obě PC do rozsahu spadala a mohla na sebe pingnout, windowsí síť nefungovala. Čím vyšší verze Windows, tím víc toho v rámci zabezpečení kontrolují. U Win7 už to vzájemně nesíťuje ani při blbě nastaveném datu, XP to ještě ignorují.PixelOrgy píše:ad 1 - v tomto pripade bych to zjednodusil na "maska musi byt stejna". Samozrejme nemusi, ale s tim bych asi tazatele nezatezoval