Dřevomorka

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

Takže fluorid a MW nefungovaly?
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

MW úspěšně aplikovala u známýho odborná fy na vyhubení nějakýho dřevokaznýho brouka nebo červa ve vazbě střechy historický budovy. Takový vazníky (co leží na podlaze půdy a drží aby se střecha nerozjela svojí vahou do stran) jsem v životě neviděl 50 x 70 cm, dnes by je asi ani nikdo neuměl otesat, nebo sehnat vhodnej strom. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

fredis píše:Takže fluorid a MW nefungovaly?

Fungovaly, ale tohle byla prevence. Aby se to náhodou neobjevilo znovu. Ono nejde mít to všrchno ve stádiu jestli se to povedlo nebo ne a čekat co to udělá. Někde musíš bydlet a riskovat, že se to rozleze taky moc nejde. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
fredis

#19 Příspěvek od fredis »

Jo, nic proti. Jen mně to zajímalo. Jinak ty trámy jak píše Jirka, tak to jsou pozednice. A teda pořádný! :lol:
_luky_

#20 Příspěvek od _luky_ »

Jestli chceš opravdu fundovanou odpověď, kontaktuj http://www.myko.cz/.
Doneseš jim vzorek a fotky nebo si je pozveš na místo. Udělají posudek s tím, co přesně to je a navrhnou i řešení.
Osobně jsem s nima řešil podezření na nějakou dřevokaznou houbu. Donesl jsem vzorek a fotky. Dostal jsem písemné vyjádření a platil jsem tuším 200Kč. Nakonec se ukázalo, že nic dřevokazného to není. I kdyby to v tvém případě stálo nějaké tisíce, likvidace v případě dřevomorky bude řádově dražší.

Jinak je to střílení naslepo. Mimochodem ty chemický přípravky jsou celkem dost karcinogenní. Doporučuju oblek, gumové rukavice... Rozhodně to nestříkat.
Jimmi2

#21 Příspěvek od Jimmi2 »

Tahle houbička jediné co nemá ráda je průvan. Jinak je opravdu nepříjemně "blbovzdorná" a její spóry jsou asi všude.
Ovšem ty MW na její případné odstraňování jsou asi jiná liga než běžné kuchyňské. To bych srovnal spíš s těma, co například taví asfalt při opravách silnic.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“