Staré vánoční osvětlení- oprava, ND (vyřešeno)
Moderátor: Moderátoři
- VonBahnhof
VonBahnhof- jestli máš těch sad víc, tak nemáš třeba nějakou mírně rozebranou? Mě by stačily tři objímky s příslušnými kabely (= nemusel bych se snažit objímky rozebírat, jen bych to napojil na stávající funkční část).
Kdyžtak klidně do SZ.
Díky
P.S.: V Karsu ty žárovky kupujeme už spoustu let, vždy je měli. Jinde jsme je ani nezkoušel shánět.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
dneska jsem tyto svíčky donesl ze SD
Vhodně naředit, žárovky namočit (jen po závit!) a zavěsit (ovázané drátkem za závit) špičkou dolů. Z té špičky přebytečný lak odkapával. Ještě je vhodné (před namočením do laku) žárovku odmastit - zase, namočením do nitroředidla.
Ale jo, tyhle nejsou problém. Jenže já mám verzi svíček, kde není krátká barevná žárovka zasazená do umělohmotné dlouhé nohy, takže tvoří jen špičku. U těch mých svíček je žárovka 7cm dlouhá, s nohou posypanou bíle jako vánoční ozdoba a jen s barevnou špičkou. O barvu nejde, to bych vyřešil, ale takovou dlouhou žárovku jsem už v nabídce nenašel.VonBahnhof píše:To jsem přehlédl, ale šlo mi hlavně o obrázky... V Brně má ty žárovky každý rok Kars, Rastr je má ( http://obchod.rastrservis.cz/Žárovky-zářivky/Vánoční-žárovky ), osobně jsem je letos viděl za výlohou brněnské pobočky Tipy.
- VonBahnhof
Škoda žes to sem nedal dřív, mohl jsem se mrknout.
Tímto chci moc poděkovat uživateli Volente, který mě přenechal jednu sadu.
Tak jsem poskládal ze dvou sad jednu.
Původně má sada 16x žárovku 14V/0,1A, já jsem (stejně jako kdysi můj strýc) zachoval zapojení osmnácti žárovek za sebou. Alespoň nebudou odcházet.
Ještě mě vytrápila jedna objímka, ve které došlo k zaoxidování středního kontaktu, díky tomu sada nesvítila. Ale doměřil jsem se k této jedné konkrétní objímce, po očištění středního kontaktu pomocí skleněného pera je vše OK.
Takže ještě jednou děkuji.
A přeji příjemné svátky.