PolyStation NM-98

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ohryzek36

#16 Příspěvek od ohryzek36 »

Ten UM6561 je už asi jen nějaká čínská překopaná kopie ("NES-on-a-chip") - je to klasicky čip pod černým flustancem na desce - schéma jsem překresloval podle něčeho podobného. Nějaké programování by nejspíš šlo, je na to i speciální cartridge a něco se dá zjistit na vývojářské wikipedii, takže na pokusy v programováním by to marné nebylo. Zkoušel jsem s tím i experimentovat (třeba vyrobit přeprogramovatelné cartridge), ale ty videohry začaly blbnout (sekaly se po 10 minutách po spuštění - možná jsem to způsobil nevhodným adaptérem - spálil 10R odpor na vstupu), tak jsem toho nechal - chtělo by to někde sehnat novou verzi famicomu a vietnamci to už nemají :? .
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Habesan »

Takže "klon Atari", který mám obsahuje:
IC2:
3289
9229A
502580
Předpokládám, že typ je "3289", protože součástky jsou vesměs z roku 1992.
Kdyby tak někdo věděl, co je to za obvod, ať se prosím ozve.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
foxrider

#18 Příspěvek od foxrider »

Jé tohle prkýnko s deklem z kadibudky jsem viděl někdy v roce 2003, ve Wetzlaru, tam to prodávali Turci v krámku (něco jako u nás Vietnamci)
To je ISA slot?
ohryzek36

#19 Příspěvek od ohryzek36 »

Slot je fyzicky podobný (má stejné základní rozměry), akorát je o jednu plošku kratší - famicon má 60 pinů, zatímco osmibitová ISA má 62 pinů a NES (famicon s protipirátskou ochranou - v tuzemských tržnicích málokdy k vidění) má 72 pinů. Zapojený je pochopitelně odlišně.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“