Panasonic TX-P42S10E

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
viktor006

Panasonic TX-P42S10E

#1 Příspěvek od viktor006 »

Prosím o radu, Náš televizor Panasonic TX-P42S10E přestal fungovat rozbral jsem jej a smými elktro základy z jistil že má prasklé dvě 10A pojistky, koupil jsem je a vyměnil, ale televizor při zapnutí vyhodí jističe. Poradí někdo???
Díky Viktor
oravan

#2 Příspěvek od oravan »

Ahoj začni z tým že si nájdeš výkres a potom prvé čo je zdroj meraj ,príčina môže byť aj inde ale ak seklo tie poistky tak najprv zdroje musia fachať
DELONG

#3 Příspěvek od DELONG »

Možno pozistor ale ak nevieš čo tam hľadať tak to odnes do servisu . :wink:
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

Zkus si napřed přečíst Pravidla, jinak dopadneš jako kolega.
Obecně- pokud TV skoro vyrazí lopatu topičovi v elektrárně, tak bude vadného něco přímo na vstupu zdroje (filtrační elyt, můstek, Mosfet...).
S těmoi znalostmi, co uvádíš, je asi nasnadě jediná rada- dej to do servisu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

Nemyslíš, že by bylo lepší vzhledem k tvým znalostem elektroniky se do toho nevrtat a zavést to do nejbližšího servisu?
Poslední dobou se mi zdá, že každý, kdo umí sundat zadní dekl od telky si myslí, že oprava je už jen taková prkotina.
DELONG píše:Možno pozistor ... :wink:

Jen pro zajímavost, na co by tam byl?
procesor

#6 Příspěvek od procesor »

Servisný manuál TX-42s10E keby bol poruke niekto "sčítanejší" :wink:
Alebo vymeniť P-BOARD ETX2MM747MFE dá sa nájsť npr. na ebay
Philip_Fry

#7 Příspěvek od Philip_Fry »

jezevec píše:
DELONG píše:Možno pozistor ... :wink:

Jen pro zajímavost, na co by tam byl?

Osobně bych tipoval, že je to taková "odborná" rada, asi něco jako vertikál u Zdendy Slabého , jestli mi rozumíš :wink:
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Ale takovéto "odborné rady" by nepřišly, kdyby autor vlákna už v zadání uvedl, že se jedná o PDP.
Ne každý si to dohledává jen podle modelu tvp, který autor napíše. Potom by nepřišla (obecná) rada k CRT.

Tohle vlákno takto otevřel začátečník - budiž.
Jsou tu ale i kovaní, kteří i po letech otevřou nové vlákno jako začátečníci - např.: G 29FS2RNB-ZP :cry:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od rnbw »

TX-P je plazma, to ma Panasonic dobre oznacene. Otazne je, ci autor vobec vie, ze to je plazma.
Zaky

#10 Příspěvek od Zaky »

každopádně, pokud o tom jeden vůbec nic neví a myslí si, že bude nejlepší začít tím, že zkusí opravovat plazmu, nezbývá, než mu popřát hodně štěstí...
Philip_Fry

#11 Příspěvek od Philip_Fry »

Ne, tak pánové nepochopili... Můj odhad je takový, že laikovi, který nemá ani šajnu o elektronice, je lepší odpovědět, že má v PDP vadný pozistor namísto toho poslat ho rovnou do patřičných míst, protože na takové rady obvykle lidé reagují celkem nehezky. Takže je lepší, když bude hledat pozistor v plazmě, asi tak jako Z.S. dodnes hledá vadné kondíky u vertikálu v mixéru...
Zaky

#12 Příspěvek od Zaky »

Tak tedy vidím to tak, že on se slušně, i když ne moc dobře zeptal, tak bych si z něj nedělal legraci, ale upozornil na nanejvýš doporučitelné řešení obrátit se na servis a upozornit na pravidla, když jsem se zkusil prvně vrtat v plazmě, tak jsem nejdřív notně pogooglil, ono se toho dá najít docela dost, samozřejmě elektroniku obecně znát to vyžaduje a i pak je co studovat. A protože jsem od té doby těch televizí dělal tak 10, tak si samozřejmě naprosto netroufám tvrdit, že je mám nějak zmáknuté. Na druhou stranu jsem k tomu nikdy nepřistupoval, tak, že bych měnil moduly, vždycky jsem opravu provedl pěkně na komponent level úrovni. Takže myslím, že mohu i za sebe tazateli dle obsahu dotazu s klidným svědomím doporučit, aby se do toho ani náhodou nepouštěl a dal to opravit někomu, kdo to umí :-)
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

rnbw píše:TX-P je plazma, to ma Panasonic dobre oznacene. Otazne je, ci autor vobec vie, ze to je plazma.
To víš ty, ale většina těch, co vlákno čtou to neví.
A co třeba tento? Taky ví, co opravuje?

V době, kdy tento portál vznikl, byly "placky" ještě v plenkách. Proto si pod pojmem "televizor" každý představoval CRT.
I po rozdělení sekce TV na dvě (v r. 2009) a podstatném zásahu do jejích Pravidel (ani při jejich pozdějších úpravách) nebyl kladen důraz na to, aby se hned v zadání (Předmětu) uvádělo, zda se jedná o CRT, LCD, LED, či PDP (a to máme "za dveřmi" ještě OLED) verzi tvp.
Proto bych se přikláněl k tomu, aby se bod 4) Pravidel o toto vhodně doplnil.
Samozřejmě to úplně problém nevyřeší - ještě pořád tu budou jedinci (a nejen začátečníci), kteří si (před otevřením nového vlákna) tyto Pravidla vůbec nepřečtou.
Honza - kokúň

#14 Příspěvek od viktor006 »

Díky za tipy a připomínky :) vidím že některé z Vás jsem celkem pobavil. Ale i tak když budu vycházet z rady od procesor že je zničen P-Board (teď nektří zase budou pobaveni mým amatérstvým), jaká nejpravděpodobnější součástka je zničena. :)
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

"Zničena" je především čeština - v tvém podání . . . :cry:
(To už jsi mezitím stačil opravit "vydím")
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“